MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, AK Parti hükümetinin terörle mücadele gibi hiçbir iradesi olmadığını belirterek "Aksine Cenevre Sözleşmesindeki hükümlere uyarak terörle mücadele edenleri yargılayacak bir süreci açmak istemektedirler." dedi.

Vural, Meclis'te basın toplantısı düzenledi. "Yönetilemeyen ekonomi, yönetilemeyen demokrasi, hukukun yol göstericisi olmayan bir devlet, hukuksuz işlemler, darbe anlayışıyla Türkiye'nin en karanlık dönemlerine şahitlik ediyorsunuz." diyen Vural, paralel grup toplantılarıyla saray toplantılarının devam ettiğini söyledi. Türkiye'yi yönetmesi gereken Başbakanın grup toplantısı yaparken; sarayda AKP Eşbaşkanı da grup toplantılarına devam ettiğini anlatan Vural, Başkanlık hırsının devam ettiğini kaydetti. "Başı kesilmiş bir tavuk gibi sağda solda dolaşabilmektedirler." diyen Vural, yönetilememenin getirdiği faturayı ise milletin ödediğini vurguladı. Ekonomik sorunların nasıl çözüleceğini bilmeyen bir hükümet olduğuna dikkat çeken Vural, dışardan para gelmemesi halinde ekonominin yürütülemediği bir döneme girildiğini söyledi.

"Kabataş olayında ailesi istememesine rağmen siyaseten acımasızca istismar eden kim?" diye soran Vural, PKK'nın silah bırakmamasına rağmen bırakılmış gibi gösterenin kim olduğunu sordu. Kozmik oda soruşturmasına da değinen Vural, "Kozmik oda toz oldu. Bu odadaki gizli bilgiler kimin elinde, nereye gitti?" ifadelerini kullandı. Utanmadan, sıkılmadan 6 yıl sonra olaya takipsizlik kararı verildiğini dile getiren Vural, bu olayların iktidar tarafından kullanıldığına dikkat çekti. Böyle münafık siyasetin Türk tarihinde görülmediğini anlatan Vural, bu Kozmik odadaki bilgilerin nereye gittiğinin araştırılması gerektiğini söyledi.

F-4 uçakların kaldırılıp kaldırılmadığını soran Vural, nereye gideceğini bilmeyenlerin yönettiği ülkede demokrasinin olmayacağını belirtti. Şehit polisine paralel soruşturmasının sorulması üzerine Vural, "AKP hükümetinin terörle mücadele gibi hiçbir iradesi yoktur. Aksine Cenevre Sözleşmesindeki hükümlere uyarak terörle mücadele edenleri yargılayacak bir süreci açmak istemektedirler. Silahları bırakma iradesi; iki taraflı, devletin de silahları bırakma noktasına getirilmektedir... Çok üzüntü verici bir durum. Eğer bir de vazgeçmişseler bunların sindirme, baskı oluşturmak için bir algı operasyonu yapıldığını ortaya koymaktadır." diye konuştu.

Türk Dil Kurumu sözlüğünde müsait sözcüğünün 'kolay flört edilebilir kadın' olarak tanımlanmasıyla ilgili bir soruya da Vural, önce mücahit, sonra müteahit, şimdi de herşeye müsait hale geldiklerini söyledi. Uygun bir uslup olmadığını vurgulayan Vural, "Herşeye müsait olanlara ilişkin siyasi örnekler verse daha iyi olur." ifadelerini kullandı.

Bir soru üzerine; ekonomiden sorumlu Bakanlar Kurulu olduğunu, Cumhurbaşkanının böyle bir görevi olmadığını dile getiren Vural, "Ekonomi ve Merkez Bankası ile ilgili, hassas bir dönemdeyiz, kamuoyu önünde tartışma yerine içerde tartışın, tedbirler alın... Üstüne vazife olmayan makamların yaptıklarının bedelini millet ödüyor... Bu ekonomik politikalarla Türkiye bir yere gidemez. Gidemeyeceğini ortaya koymuştur." diye konuştu.