Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in MHP’den istifa etmesinin sürpriz olmadığını söyledi. Yaşananların MHP’ye yönelik siyasi bir kumpas olduğunu ifade ettiklerini belirten Vural, “MHP’nin bu süreç içerisinde yükseldiğini görenler ve bu süreçte MHP’nin haklı olduğunu görenler, MHP’ye yönelik bir kumpas hazırlığı içine girdiler. Bu kumpas hazırlığı içerisinde de MHP’nin hükmü şahsiyetinin kabul etmediği bir bakanlık teklifini bir milletvekili kabul etmişti. Bunun bir eski 'Güneş Motel' yeni 'Ak motel' modeli olduğunu ifade ettik. Bu irade beyanı da zaten ortaya koymuştur ki bu süreç Adalet ve Kalkınma Partisi'nin MHP’ye yönelik bir kumpas için bu süreyi hazırladığının göstergesidir.” diye konuştu.

Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Grup Başkanvekili Oktay Vural, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) basın sohbet toplantısı düzenledi. Vural toplantının ardından basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Cumhurbaşkanı sadece vatana ihanetten yargılanıyor bu konuda nasıl bir hukuki yol izlenecek?” sorusunu Vural, “Onu 'dönemin başbakanı' sıfatıyla veriyoruz. Kim olursa olsun görevden ayrılmış dahi olsa görev yaptığı süre ile ilgili Meclis soruşturması açılması mümkündür. Bu, Cumhurbaşkanı'nın görevlerinden yaptığı, Cumhurbaşkanı sıfatından kaynaklanan bir husus değildir. Daha öncesi görevleriyle ilgilidir. Zaten Cumhurbaşkanı sıfatıyla kendisi de 'silah stoklandı', 'valilere talimat verdik', 'operasyon yapmama talimatı verdik’ diyerek, bu ifadeleri kullanan da Cumhurbaşkanı'nın kendisidir. Bu iddia bizim iddiamız değildir. Bunlar doğrudan doğruya dönemin başbakanının itiraflarıdır. Bu itiraflar hukuk nezdinde nasıl bir çerçevede tebarüz eder önümüzdeki dönemde göreceğiz.” diye cevapladı.

Bir gazetecinin, “Aday listeleri açıklandı, Meral Akşener ve Ali Uzunırmak gibi isimler listede yok, nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna Vural, “Seçim dönemine giriyoruz. Bu dönemin hayırlara vesile olmasını diliyoruz. Listelerle ilgili değerlendirmeleri siyasi partimizin organları yaptı. Bir irade beyanı oluştu. Liste doğrultusunda MHP olarak 1 Kasım'da terörü bitirecek ve terörün sorumluları hakkında hesap soracak bir irade beyanının Meclis'te temsil edileceğini düşünüyoruz.” dedi.

“Tuğrul Türkeş partisinden istifa etti. Neler söylersiniz?” sorusuna ise Vural şu cevabı verdi: “Sürpriz değil. MHP’ye yönelik siyasi bir kumpas olduğunu ifade ettik. MHP’nin bu süreç içerisinde yükseldiğini görenlerve bu süreçte MHP’nin haklı olduğunu görenler, MHP’ye yönelik bir kumpas hazırlığı içine girdiler. Bu kumpas hazırlığı içerisinde de MHP’nin hükmü şahsiyetinin kabul etmediği bir bakanlık teklifini bir milletvekili kabul etmişti. Bunun bir eski 'Güneş Motel' yeni 'Ak motel' modeli olduğunu ifade ettik. Bu irade beyanı da zaten ortaya koymuştur ki bu süreç AK Parti'nin MHP’ye yönelik bir kumpas için bu süreyi hazırladığının göstergesidir. Böyle bir süreç içerisinde haklı çıkmış ve bütün söyledikleri doğrultusunda, bu yaşadığımız acılar doğrultusunda teşhisleri haklı çıkmış bir MHP’den korkan bir zihniyetin başlattığı siyasi kumpasın aslında ortaya çıkmasına vesile olmuştur. O bakımdan kişinin kararı kendisini elbette ilgilendirir ama biz AK Parti'nin çözüm sürecine ortak yapamayıp daha sonra HDP ile kurduğu seçim hükümetine ortak yapıp bu süreç içerisinde haklı çıkmış MHP üzerinde operasyon yapma iradesinin demokrasi ile siyasi ahlakla bağdaşmadığını ve AK Parti'nin tek korkusunun MHP olduğu gerçeğini ortaya çıkarmıştır bu süreç. MHP yükselmektedir. İnşallah bizim AK Parti'ne milletimizin 7 Haziran seçimlerinde verdiği mesajları almayan AK Partisi'ne hak ettiği dersi 1 Kasım’da verecek. MHP’nin mutabakat aradığı temel ilkelerin de MHP’yi güçlendireceğine inanıyorum.”