MHP Genel Başkan Yardımcısı E. Semih Yalçın, ‘ittifak’ kelimesinin son yıllarda AK Parti kurmayları ve yandaş basın başta olmak üzere iktidar cephesi tarafından siyasi rakipleri yıpratmakta kullanıldığını söyledi.

Semih Yalçın, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Serdar Arseven’in bugün ki köşe yazısında MHP’ye yönelik ithamda bulunduğu gerekçesiyle yazılı açıklama yaptı. İtibarsızlaştırılmak istenen MHP’nin de zaman zaman siyasi duruşu kendisine fersah fersah uzak partilerle ve gruplarla çeşitli konularda ittifak etmiş gibi gösterilmeye çalışıldığını belirten Yalçın, bu yöntemin, iktidar çevreleri tarafından bir tür algı operasyonu olarak kullanıldığını vurguladı.

Semih Yalçın, Yeni Akit Gazetesi Yazarı Serdar Arseven’e hitaben, “İç Güvenlik Paketi konusunda MHP’nin tutumunu eleştirdiğiniz bugünkü yazınızda AKP’yi kayıran ifadeleriniz, sizin de bu algı operasyonuna hizmet ettiğinizi ortaya koymaktadır. İç Güvenlik Paketi’ne MHP’nin neden karşı çıktığına dair Genel Başkanımız Sayın Devlet Bahçeli’nin beyanları gayet açıktır. Üstelik siz bir gazetenin üst düzey yöneticisi olarak MHP’nin bu paket hakkındaki muhalefet şerhini kolayca Meclis'ten temin edebilir ve pekâlâ bilgi sahibi olabilirsiniz. Hem ön yargılı değiliz diyor hem de büyük bir cinlikle MHP’yi söz konusu paketle ilgili olarak bilhassa HDP ile aynı safta göstermek istiyorsunuz. Bununla da yetinmeyip bir de 'paralel' mevzuuna girerek MHP’ye leke çalmaya çabalıyorsunuz.” dedi.

Yalçın Arsevan’e “Avrupa ülkelerinden birinde yaşayan Müslümanlar hayat sürdükleri ülke hükûmetlerinin antidemokratik icraatına hesaplı ve anlaşmalı olmasa da Hristiyanlarla birlikte karşı çıkarlarsa Hristiyan mı olacaklardır? Hristiyanlar da tasarlamadıkları hâlde Müslümanlarla ortak hareket ederlerse Müslümanlığı kabul etmiş mi olacaklardır. Öyleyse neden ısrarla MHP’yi bölücü terör örgütünün siyasi kanadıyla aynı çizgide göstermeye çalışıyorsunuz. Neden bu meseleye bir de paralel süsü vermeye gayret ediyorsunuz. İç Güvenlik Paketi’nin mahzurlarını objektif bir gazeteci nazarıyla inceleyip tahlil edeceğinize neden karşı çıkanlara saldırıyorsunuz?” sorularını yöneltti.

“Sizin amacınızın üzüm yemek değil, bağcıyı dövmek olduğu ortada…” sözleri ile eleştirisini sürdüren MHP Genel Başkan Yardımcısı Yalçın, “Ne yazık iki bu iktidarda gazetecilik mesleği tefessüh etmiştir. Meslek ahlakı ve ilkelerini terk eden yandaş basın, nalıncı keseri gibi her şeyi AKP lehine yontmaktadır.” tepkisini gösterdi.

İç Güvenlik Paketi bu hâliyle Meclis’ten geçtiği takdirde artık AK Parti kurmaylarının dışında hiç kimsenin güvende olmayacağına işaret eden Yalçın, iktidarın, siyasi rakiplerinin ve muarız bellediklerinin üzerine daha kolay gideceğini dile getirdi.