HDP Adana milletvekili adayı Turgay Bek, yarım puanlık bir artışla AK Parti’den 70 milletvekili alacaklarını, bu seçimlerin aynı zamanda Suriye’nin de kaderini belirleyeceğini, çünkü AKP giderse Suriye’de IŞİD'in de gideceğini söyledi.

Adana’nın Karataş ilçesine bağlı Bahçe ve Yumurtalık’a bağlı Yeşilköy’ü ziyaret eden HDP Adana milletvekili adayları Tugay Bek ve Ferdie Peynirci, her iki ilçede alacakları oyu katlayacaklarını söyledi. Bu seçimlerde çoktan seçmeli bir durumun olmadığını ifade eden milletvekili adayı Bek, "Erdoğan’ın diktatörlüğüne hayır diyenlerin önünde tek seçenek var; HDP." dedi. Yarım puanlık bir artışla AK Parti’den 70 milletvekili alacaklarını vurgulayan Bek, bu seçimlerin aynı zamanda Suriye’nin de kaderini belirleyeceğini ifade etti. "AKP giderse Suriye’de IŞİD de gider." diyen Bek, IŞİD’in alanını genişleterek katliamlar yapmasının Türkiye’den giden militan ve silah akışına bağlı olduğunu ileri sürdü. Bugüne kadar Suriye ile ilgili "Elimden ne gelir" diyenlerin artık yapabileceği bir şey olduğunu söyleyen Bek, "Şimdi elimizden bir şey gelir. HDP’ye oy vermek gelir." diye konuştu.

'SAMANI İTHAL EDER DURUMA GELDİK'

Yumurtalık’a Bağlı Yeşilköy’de konuşan Bek, kaynak tartışmalarına değinerek, çerez parası denen makam arabalarına harcanan benzinin kesilmesi halinde çiftçinin benzini yüzde 50 destekli alabileceğini ifade etti. Makam arabalarının kullandığı benzin ücretinin 3.5 milyar olduğunu ifade eden Bek, çiftçinin yıllık yakıt harcamasının 7 milyar lira olduğunu belirtti.

"Kaynak nerede diyorlar. Yalnızca bunların altındaki Mercedes’leri alsak çiftçi yakıtı yarı fiyatına alabilir." diyen Bek, Türkiye’nin samanı ithal eder duruma geldiğine işaret etti. Bek şunları söyledi: "Ben çocukken saman, hayrına dışarda bırakılırdı. Bugün ithal eder duruma geldik. Saman, mısır, mercimek dışardan ithal ediliyorsa bunun anlamı şudur; bunlar aracıların, ithalatçıların hükümetidir. Siz mısır ekiyorsunuz ,onlar Mersin limanına gemiyi dayıyor, ithalatçıya kazandırıyor."