Bursa'da seçim çalışmalarına başlayan Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, bu yıl 10'uncusu düzenlenen Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu'nun startını verdi.

AK Parti Bursa 1'inci sıra milletvekili adayı Mehmet Müezzinoğlu, Saltanat Kapı'daki start noktasına 10 dakika geç gelince koşuya katılanlar tarafından tepki gösterildi. Bazı kişilerin Bakan Müezzinoğlu’nu yuhaladıkları duyuldu.
Bakan Müezzinoğlu, seçim çalışmaları kapsamında Orhaneli, Keles, Harmancık, Büyükorhan ilçeleri ziyaretinden önce Dağ Köyleri Yardımlaşma ve Kültür Derneği (DAĞ-DER) toplantısına katıldı. Burada sorunları dinleyen Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, dağ ilçelerinin tarımda önemli olduğunu söyledi. Bakan Müezzinoğlu, önce dağ ilçelerini gezerek sorunları yerinde görmek istediğini belirtti.

GEÇ GELİNCE TEPKİYİ GÖRDÜ

Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, DAĞ-DER’deki programının ardından Osmangazi’yi anma ve Bursa’nın Fethi Şenlikleri kapsamında düzenlenen 10'uncu Uluslararası Osmangazi Tarihi Kent Koşusu'nun startını vermek için Saltanat Kapısı'na geldi.

Koşuya katılmak için kayıt yaptıran yaklaşık 2 bin 500 kişi startın verilmesini heyecanla beklerken Bakan Müezzinoğlu, geç kaldı. Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, yarışın startına 10 dakika geç kalınca güneşin altında bekleyen koşucular duruma tepki gösterdi. Bir grup yarışmacının ise Müezzinoğlu'nu yuhaladıkları görüldü.

Yarışmaya geç de olsa gelip startı veren Müezzinoğlu, aracına binmeden beraberindekilerle yürüyerek AK Parti il başkanlığına geçti. Bu sırada hem koşu, hem de Sağlık Bakanı Müezzinoğlu ve beraberindekilerin geçişi için güzergahın araç trafiğine kapatılması sürücülerin tepkisine neden oldu. Bu sırada trafikte uzun kuyruklar oluştu, sürücüler korna çalarak duruma tepki gösterdi.