DİYARBAKIR (AA) - Sur'daki "Muhacirlere Ensar Olalım" kampanyası kapsamında Adıyaman'dan gönderilen iki tır insani yardım malzemesi Diyarbakır'a ulaştı.

Diyarbakır'da, terör örgütü PKK'nın saldırıları nedeniyle Sur ilçesinde evlerini terk etmek zorunda kalan aileler için, Diyarbakır'daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları tarafından başlatılan "Sur'daki Muhacirlere Ensar Olalım" kampanyasına Adıyaman'dan da destek geldi.

Adıyaman'daki 120 sivil toplum kuruluşu ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü, Belediye ve İl Müftülüğünce toplanan iki tır insani yardım malzemesi Diyarbakır'a ulaştı.

Diyarbakır'daki İslami Sivil Toplum Kuruluşları adına yardımları kabul edip teşekkür eden Eğitim-Bir-Sen Diyarbakır Şube Başkanı Yunus Memiş, "Adıyaman'daki tüm sivil toplum kuruluşlarına gösterdikleri bu hassasiyet için teşekkür ediyoruz. Diyarbakır'da barikat ve çukur siyasetinden dolayı halk ciddi bir şekilde mağdur durumda. Bizler Diyarbakır İslami Sivil Toplum Kuruluşları olarak kardeşlerimizin yanında olacağımızı açıkladık. Yardımlarımız devam edecek" dedi.

Yardımları teslim eden Adıyaman Sivil Toplum Kuruluşları Platformu Başkanı Ali Deniz, şöyle konuştu:

"Biz Sur'da yaşanan çukur vesayetinden dolayı yüreklerine, evlerine sıkılan terör kurşunlarından dolayı evlerinden ayrılmak zorunda kalan kardeşlerimizin olduğunu duyunca, Adıyaman'da 120 STK bir araya gelerek böyle bir yardım kampanyası düzenledik. Biz dayanışma ve yardımlaşma kültürünün insanlarıyız. Adıyaman halkı olarak bu mütevazı yardımın kardeşlik hukukundan olduğunu bilinmesini istiyoruz. Burada yaşanan acıyı bu yardımlar ile dindiremeyeceğimizi biliyoruz. Amacımız buradaki kardeşlerimize yalnız olmadıklarını ve onlarla beraber olduğumuz mesajını vermektir."