İstanbul 2. bölgeden bağımsız milletvekili adayı olan yolsuzluk soruşturmalarını yürüten tutuklu eski İstanbul Mali Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Yakub Saygılı'nın Beşiktaş Meydanı’nda seçim çalışmaları kapsamında tanıtımı gerçekleştirildi. Meslektaşına destek veren Mali Şube eski Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, ''Polisten korksak hırsız olmazdık diyen arsızlara karşı, hırsızdan korksak polis olmazdık diyor muyuz? 400 tane tuzluk yerine 1 tane babayiğit polis diyor muyuz?'' dedi.

17-25 Aralık soruşturmalarını yürüten tutuklu bağımsız milletvekili adayı Yakub Saygılı'nın Beşiktaş Meydanı’nda seçim tanıtımı yapıldı. Tanıtıma Saygılı'ya destek verenlerin yanı sıra görevden uzaklaştırılan meslektaşları da katıldı. Mali Şube eski Müdür Yardımcısı Yasin Topçu, ''Polisten korksak hırsız olmazdık diyen arsızlara karşı, hırsızdan korksak polis olmazdık diyor muyuz? 400 tane tuzluk yerine 1 tane babayiğit polis diyor muyuz? İnşallah hep birlikte bu mücadele başarılı olacağız sayenizde.'' diye konuştu.

Yakub Saygılı’nın eşi Esra Saygılı da ''Haklı mücadelemiz adına burada bulunuyoruz. Eşim ve arkadaşlarının vatana hizmet etmekten başka bir sevdası olmamıştı. Sizlerle beraber inşallah Türkiye’nin daha güzel günler yaşayacağına ümit ediyorum.'' şeklinde konuştu.

Etrafın hırsızlarla dolduğunu belirten eski Başkomiser Mehmet Akif Üner ise ''Son iki senedir görüyoruz ki sağımız, solumuz, önümüz, arkamız hırsızlarla dolmuş. Çocuklarımzın hakkını yiyen bu hırsızlara karşı 17-25 Aralık’ta dik bir duruş sergileyen Yakub Saygılı inşallah 7 Haziran akşamı Meclis çatısı altında bu duruşunu sergilemeye devam edecektir. Hepimizin çocukları var, hepimiz kaygılıyız. Ama çok şükürler olsun ki sayın Yakub Saygılı var, inşallah kendisini Meclis'e göndereceğiz. Bu aziz millet kimsenin önüne yatmayan vekilleri hak ediyor. Bu aziz millet Yakub Saygılı’yı her zamankinden daha fazla hak ediyor. Bu aziz millet kendisi için hak ettiği değeri Meclis çatısı altında kendisini temsil edecek olan Yakub Saygılı'yı inşallah 7 Haziran’da bu makamı lütfedecektir.'' ifadelerini kullandı.

Destek için gelen vatandaşlar da sık sık ‘Türkiye sizinle gurur duyuyor’ sloganları attı. Tanıtımda sanatçı Ertuğrul Erkişi bestelerini seslendirdi. Daha sonra vatandaşlar saat 17.25’te Yakub Saygılı logolu balonları gökyüzüne uçurdu.