AK Parti’den milletvekili seçilen Hüseyin Yayman TBMM’de kayıt işlemlerini tamamladı. Yayman milletvekili rozetini taktıktan sonra basın mensuplarının koalisyon ihtimalleri ile ilgili sorularını cevapladı. Yayman, “Türkiye’de milletin verdiği mesajı alarak bir koalisyon hükümeti kurulması konusunda AK Parti’nin çabaları var. Cumhurbaşkanımızın Başbakanımıza görevi tevdi etmesi ile beraber bu konudaki çabaları hep beraber göreceksiniz, göreceğiz. Bu anlamda AK Parti Türkiye’yi hükümetsiz bırakacak Türkiye’yi krizi sürükleyecek hiçbir faaliyetin içinde olmayacaktır.” diye konuştu.

25. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri'nin ardından Parlamento'ya giren milletvekilleri mazbatalarını aldıktan sonra kayıt işlemleri için Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne (TBMM) gelmeye devam ediyor. AK Parti’den milletvekili seçilen Hüseyin Yayman TBMM’de kayıt işlemlerini tamamladı. Kayıt işleminin tamamlanmasının ardından Yayman’ın milletvekili rozetini oğlu taktı.

Hüseyin Yayman basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, “Koalisyon kurulması konusunda umudunuz var mı?” sorusuna Yayman, “Partimizin ilgili kurullarında bu konu konuşulacak. Başbakanımız bizlerle toplantı yaptı bu konuyu gündeme getirdi ve bu konuda partimizin yetkili kurulları gerekli değerlendirmeyi yapacak. Teşkilatımızın bu konuda değerlendirmeleri var. Yine yapılan anketler var, partimizi yaptırdığı anketler var, bu anketlere bağlı olarak bir yol haritası belirlenecek. Ama AK Parti bu meselelere prensipler manzumesi çerçevesinde bakar ve AK Parti krizin tarafı değil, kaosun tarafı değil, çözümün tarafı olacak. Türkiye’de milletin verdiği mesajı alarak bir koalisyon hükümeti kurulması konusunda AK Parti’nin çabaları var. Cumhurbaşkanımızın Başbakanımıza görevi tevdi etmesi ile beraber bu konudaki çabaları hep beraber göreceksiniz, göreceğiz. Bu anlamda AK Parti Türkiye’yi hükümetsiz bırakacak, Türkiye’yi krizi sürükleyecek hiçbir faaliyetin içinde olmayacaktır. Muhalefet partilerimizin liderleri ne söylerlerse söylesinler ne yaparlarsa yapsınlar en azından ben kendi adıma ve AK Partinin zaten parti görüşünü parti sözcümüz hükümet sözcümüz açıklayacaktır. Biz muhalefet ne söylerse söylesin Türkiye’de milli iradenin tesis edilmesi hususunda elimizden geleni yapacağız.” cevabını verdi.

Bir gazetecinin, “Siyasetçi kimliğine alışmışsınız açıklamalarınızdan ve söylemlerinizden bunu gördük?” demesi üzerine Yaymam, “Zaten ben siyaset bilimi hocasıydım siyaset bilimi konuşuyordum. Siyaset yazıyordum şimdi gazeteci meslektaşlarımla bir arada olmakta benim için ayrı bir heyecan verici sizlerle beraber olmaktan çok mutluyum.” dedi.