MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, AK Parti hükümetinin ABD'deki İsrail lobisine 65 milyon dolar ödediğinin ortaya çıkmasıyla ilgili "AKP iktidarı İsrail ile masa üstünde tepişmekte, masanın altında ise öpüşmektedir." dedi. Bunu anlamak için Türkiye İsrail arasındaki ticari ve ekonomik ilişkilere bakmanın yeterli olacağını söyleyen Yeniçeri, "Bu ilişkilerin içerisinde bugün Cumhurbaşkanı olan zatın oğlu da vardır. Onun gemicikleriyle bazı şeylerin İsrail’deki Aşdod limanına taşındığı bilinmektedir. Dolayısıyla AKP bugün doğrudan doğruya adeta uyguladığı politikalar, bir yön itibariyle İsrail ile birlikte yürütmektedir ve beraber götürmektedir." şeklinde konuştu.

'AKP İKTİDARININ EYLEMİ BAŞKA SÖYLEMİ BAŞKA'

TBMM'de bir basın toplantısı düzenleyen Özcan Yeniçeri'ye bir gazeteci, AKP hükümetinin İsrail lobisine 65 milyon dolar para ödediğinin ortaya çıkmasına ilişkin bir soru yöneltti. Yeniçeri'nin ilk değerlendirmesi "AKP iktidarı ikircikli bir iktidardır. AKP iktidarının eylemi başka söylemi her zaman başka olmaktadır. AKP iktidarı İsrail ile masa üstünde tepişmekte masanın altında ise öpüşmektedir. AKP iktidarı döneminde açık ve net olarak ifade edeyim, Türkiye İsrail ilişkilerinde özellikle ekonomik ilişkilerde 2-3 kat artış söz konusudur. Bu ilişkilerin içerisinde bugün Cumhurbaşkanı olan zatın oğlu da vardır. Onun gemicikleriyle bazı şeylerin İsrail’deki Aşdod limanına taşındığı bilinmektedir. Dolayısıyla AKP bugün doğrudan doğruya adeta uyguladığı politikalar, bir yön itibariyle İsrail ile birlikte yürütmektedir ve beraber götürmektedir." şeklinde oldu.

Yeniçeri ardından da "Ancak zaman zaman burada dindar ve muhafazakar kesime mesaj vermek için İsrail’e otobüslerin üzerinde alçak, hain, barbar şeklinde bağırmaktadır. Bunun da hiçbir yararı olmamaktadır. İsrail buna bakarak daha fazla şiddet uygulamaktadır. Gazze olayı bunun yakın şahididir. Gerçekten İsrail’e karşı tedbir alınacaksa sessiz ve derinden alınması gereken bir tedbir olmalıdır. Dünyada hep böyledir. Hiçbir devlet başkanını kontrolden çıkmış bir şekilde bağırıp çağırdığını, hakaretler lanetler yağdırdığını göremezsiniz. George Bush’u hatırlayın. Irak ya da Afganistan bombalanırken o kadar soğukkanlı konuşuyorlardı ki, öbür taraftan da bölgede mahşeri yaşatacak şiddeti de kullanıyorlardı." ifadelerini kullandı.

'GÜRÜLTÜ ET ARKASINI DÜŞÜNME POLİTİKASI UYGULANIYOR'

Ankara Milletvekili Yeniçeri, "Sayın cumhurbaşkanımızın uygulamış olduğu politika ‘gürültü et, arkasını düşünme’ politikasıdır. Asıl olan vatandaşın aklını çelmek vatandaşa yönelik politika yapmaktır. Bugün AKP iktidar Türk halkının isteklerini tahrik ederek kışkırtarak kendi etrafında toplamak için politika yürütmektedir. İsrail politikası beni çok yanıltmıyor. İsrail ile el altından bütün ilişkilerini sürdürüyorlar." şeklinde konuştu.

'HALKA KARŞI İSRAİL İLE KAVGA EDİYOR GÖRÜNÜP EL ALTINDAN İLİŞKİLER SÜRDÜRÜLÜYOR'

MHP Milletvekili son olarak da "İmralı ile yapılan görüşmeler, aslında İsrail ve ABD ile yapılan görüşmelerdir. İmralı’dan Kandil’e giden mesajlar ABD ve İsrail’in rötuşundan geçmekte sonra geri gelmektedir. İmralı’daki akıl, Türkiye Cumhuriyetinin üstüne geçen bir akıl olsun, bu mümkün mü? Bir eşkiyanın, bir terörist başının, bir bebek katilinin demokrasi dersi vermesi düşünülebilmeli mi? 10 tane madde gönderiyor Türkiye Cumhuriyeti hükümetine ve Türkiye cumhuriyeti o maddeleri tartışıyor. Bu nereden kaynaklanıyor? Çünkü Kandil’de İsrailli ve Amerikalı danışmanlardır. Bir taraftan onlar Avrupa üzerinden Öcalan’a daha önceki süreçte bilgi aktarıyorlardı şimdi de doğrudan Kandil üzerinden Öcalan’ın gönderdiklerini yeni bir dizayndan geçirerek Türkiye Cumhuriyeti hükümetine sunmaktadırlar. Onun için İsrail, Türkiye’deki her gelişmenin içinde var, Türkiye’de AKP hükümeti de İsrail ile aslında kavga ediyor gibi halka karşı görünerek el altından da İsrail ile bütün ilişkilerini en üst seviyede sürdürmektedir. Ticari ilişkilere bakarsanız bunun ne anlama geldiği zaten anlaşılmış olur." ifadelerini kullandı.