Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, "Türkiye, 12 yıldır işbaşında bulunan ve çete gibi hareket eden mafyatik bir AKP iktidarı ile karşı karşıyadır.' dedi.

MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri, partisinin il başkanlığı kongresi için Gümüşhane'ye geldi. İl Başkanı Orhan Mazman’ın tekrar aday olmadığı olağan kongrede Ali Ateş, Nadim Aydın ve Bilal Özdener başkanlık için yarıştı. Delegelerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede konuşan Özcan Yeniçeri, iktidarın iç politikadan dış politikaya ülkeyi uçuruma sürüklediğini ve milletin bunu daha fazla kaldıramayacağını söyledi.

Yeniçeri, şunları söyledi: "Bugün Türkiye Cumhuriyeti Başkakanı’nın evinin aylık kirası 52 bin TL. Tevazunun, feragatın, sade yaşamın dini olan İslam'ın fetva makamında olan Diyanet İşleri Başkanı 1 milyon 140 bin TL'lik makam aracı kullanıyor. Asgari ücretin 900 lira olduğu, Ermenek’li Recep Efendi’nin 5 liralık lastiği giyemediği bir ülkede kaçak saraylarda bin liralık bardaklar kullanılıyor. Bunun hesabını sormak, maskeyi indirmek konumundayız. Dönem Lale, Fetret devridir. Türkiye’de, 12 yıldır çete gibi hareket eden mafyatik bir AKP ile karşı karşıyayız. Ahlakta, inançta, değerde çöküşün, tefessühün yaşandığı, lüksün israfın yaşandığı bir dönemi yaşıyoruz. Önce hırsızlıkların üzerini örtmek için yasaları çiğnediler, sonra yasalar çıkararak bunları kendilerine uygun hale getirmeye çalışıyorlar. Kamu ihale mevzuatına 169 defa müdahale edildi. Nedeni, kendi yandaşlarına ihale vermek için. Bunlar keramet üretiyorlar. Bakara, makara diyenlere ses çıkaran yok. Başbakan’a 'Allah’ın vasıfları taşıyor' deniyor, Diyanet İşleri Başkanı’ndan, müftülerden çıt yok. Bunu nasıl susturmazsınız. Cumhurbaşkanı da 'rahmetimiz, gazabımızı aştı' diyor. Bu ifadeler küfürdür. Artık, bunlara cevap verme zamanı geldi."

İnsanların 'üretme tüket, imal etme taklit et, ihraç etme ithal et' modelleriyle adeta asalaklaştırıldığını ve üretici olmaktan çıkarıldığını kaydeden Yeniçeri, "Bu millet bu iktidarı daha fazla taşıyamaz. Bunlar Türkiye Cumhuriyeti Devleti ile Osmanlı Devleti’ni, Türk ile Müslümanı, Abdülhamit Han’la Atatürk’ü karşı karşıya getirerek gerilimden rant sağlamaya çalışıyorlar. Bunların oyunlarını bozacağız. Dün Adalet Partisi varken MHP vardı. Bugün Adalet Partisi yok, MHP var. 2023’te MHP olmaya devam edecek ama AKP’yi göremeyeceksiniz." şeklinde konuştu.