Başbakan Binali Yıldırım, vatandaşına silah doğrultana, tankları üzerlerine sürenlere, bombalar yağdıranlara merhamet gösterilmeyeceğini söyledi.
Türkiye-Gürcistan Yüksek Düzeyli Stratejik İşbirliği Konseyi’nin ilk toplantısı Başbakan Binali Yıldırım ve Gürcistan Başbakanı Giorgi Kvirikashvili’nin eşbaşkanlıklarında Başbakanlık Çankaya Köşkünde yapıldı. Toplantı sonrasında düzenlenen ortak basın toplantısında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, darbe kalkışmasında bulunanlara merhamet gösterilmeyeceğini, adaletin gereğini yapacaklarını söyledi.
“Türkiye’de borsa açılmayacak, faizler fırlayacak, kur rayından çıkacak’ diye propaganda yapanlar, yenilenler, mağlup olanlar başka alanlarda Türkiye’nin geleceği hakkında kehanete başladılar” ifadelerini kullanan Başbakan Yıldırım, bu propagandaların hepsinin çöktüğünü kaydederek, Pazartesi günü sanki darbe olmamış gibi Türkiye’deki göstergelerin hangi seviyede olması gerekiyorsa o seviyede olduğunun altını çizdi.
Türkiye’nin büyük bir devlet, Türk milletinin büyük bir millet olduğunu ifade eden Yıldırım, “Türk milletini sınamaya kalkmak en büyük çılgınlıktır. Bu çılgınlığı yapanlar sonucunu gördüler ve katlanacaklar. Bu işten kaçış yok. Merhamet sahibiyiz ama merhamet ancak ve ancak hak edene karşıdır. Vatandaşının üzerine silah doğrultan, vatandaşının üzerine tankları süren, havadan bombalar yağdırana merhamet yok, burada adalet var, adalet gereğini yapacaktır. Bir daha, sittinsene böyle bir işe kalkışılmayacağı kanaati toplumda yerleşecektir. Türkiye demokrasisini geliştirmiş bir ülkedir, bir yandan Avrupa ile entegrasyonunu sağlarken, bir yandan da komşuları ile ilişkilerini artıran bir ülkedir. Türkiye geçmiş asrın yöntemleri ile yön verilecek, şekil verilecek bir ülke olmaktan çoktan çıkmıştır” dedi.