Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan gerginlik ile ilgili değerlendirmelerde bulundu. Çözüm sürecinin Türkiye’nin kamburlarından bir tanesi olduğunu ve bu en önemli kamburunu atmak için Türkiye’nin AK Parti hükümetleriyle beraber önemli bir fırsat yakaladığını belirten Yıldız, “Bu fırsatı ülkemizin çok iyi değerlendirmesi lazım. Biz kazandığımız gücü ifade gücünü yanımızdakine kullanmadık şimdiye kadar. Bizim üslubumuzda bu var. AK Parti üslubunda bu var. O açıdan bu dünkü tartışmayı kastederek söylüyorum bizler vatandaşımızın beklediği hizmetlere devam edeceğiz. Hizmet odaklı olacağız ve kendi aramızdaki aile içi meseleyi de yine kendimiz çözmüş ve halletmiş olacağız.” diye konuştu.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk – Amerikan Konseyi (ATC) Başkanı Howard Beasey’i makamında kabul etti. Bakan Yıldız basın mensuplarının sorularını cevapladı. Bir gazetecinin, "Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek arasında yaşanan tartışmayı nasıl değerlendirirsiniz?” sorusuna Yıldız, "Devletin, milletin, hükümetimizin tek bir amacı var. Ülkemizin istikrarını zor elde ettiğimiz Türkiye’deki siyasi istikrarını korumak ve muhafaza etmek ve onu sürdürülebilir hale getirmek. Çünkü böyle yapmış olmamız halinde bir çok sektörde yatırımlarımıza devam edeceğiz. Hele hele Enerji ve Tabii kaynaklar Bakanlığı olarak Türkiye’nin büyümesine ve ilerlemesine koyacağımız katkılar daha da devam edecek. Bu açıdan bu konuya kayıtsız kalmak tabiki söz konusu olmaz. Çözüm süreci Türkiye’nin kamburlarından bir tanesidir ve en önemli kamburunu atmak için Türkiye Ak Parti hükümetlerimizle beraber önemli bir fırsat yakalamıştır. Bu fırsatı ülkemizin çok iyi değerlendirmesi lazım. Biz kazandığımız gücü ifade gücünü yanımızdakine kullanmadık şimdiye kadar. Bizim üslubumuzda bu var. Ak parti üslubunda bu var. o açıdan bu dünkü tartışmayı kastederek söylüyorum bizler vatandaşımızın beklediği hizmetlere devam edeceğiz. Hizmet odaklı olacağız ve kendi aramızdaki aile içi meseleyi de yine kendimiz çözmüş ve halletmiş olacağız. O açıdan Türkiye’nin istikrarını hep beraber muhafaza edip Ak parti hükümetlerimizin şuana kadar yaptığı bütün çalışmaları daha da arttırarak iyi bir seçim ortamında işi bir başarı ile beraber inşallah devam etmiş olacağız. Bu açıdan da ben herhangi bir sıkıntı görmüyorum ve yolumuza devam ediyoruz.” cevabını verdi.

YENİ PARTİ İDDİALARINA: BU TÜR FİTNE CÜMLELERİNİ ŞİDDETLE REDDEDİYORUM

Başka bir gazetecinin, “Medyada yer alan Abdullah Gül ile birlikte yeni bir siyasi parti kuracakları ile ilgili haberlere neler söyleyeceksiniz?” sorusuna Yıldız şu cevabı verdi:, "Lüzumsuz sorunun gereksiz cevabı olmaz. Her aklına esene biz burada cevap vermemiz doğru değil. Böyle bir savunma ihtiyacı hissettirmelerini de ülkem ve kendim adına da çok görürüm. Biz davası olan insanlarız. Bizim davamız ülkemizin davası ve Ak partimiz ile beraber bu yola çıktık. Dikkat ederseniz bu günlerde herhangi bir gerekçe ile Ak parti içerisinde herhangi bir ayrılık noktası oluşturmaya bizler müsaade etmeyeceğiz. bizler bu işin başından beri yürütücüleriyiz. Bütün ekibimizle bütün arkadaşlarımızla şuana kadar o açıdan bu tür fitne cümlelerini şiddetle reddediyorum, ciddiye almanın bile doğru olmadığına bir kez daha vurgu yapıyorum."

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu’nun Başkent Gaz'a bir inceleme başlattığı ve bu incelemenin tamamlanarak Başkent Gaz'a bir ihtarda bulunulduğu haberlerinin hatırlatılması üzerine Yıldız, "Türkiye’nin liberalleşen serbestleşen ve özelleşen hem elektrik dağıtımında hem de doğalgaz dağıtımında bir çok özel sektör görev aldılar kamu olarak bizler yaptığımız denetimler ve düzenlemelerle beraber görevini aksatanlarla alakalı tabiki takipte bulunacağız. Karşılıklı edinimler var bunları hem özel sektör hem de kamu yerlerine getirecek. EPDK’nın görevleri var bakanlığın görevleri var özel şirketlerin görevleri var. bütün bunların özünde vatandaşımıza hizmet odaklı davranmamız lazım. Çünkü bunlar birer kamu hizmetidir. özel sektör eliyle görülü olsa bile kamu hizmeti yapıyoruz o açıdan bunlarla alakalı bütün denetimler harfiyyen yerine getirilecek. Herhangi bir aksama varsa bu aksamalar giderilecektir. Esas olan vatandaşımıza yapılan hizmettir.” açıklamasında bulundu.

AKKUYU’DA NİSAN AYININ ORTASINDA LİMAN İHALESİNİ TAMAMLADIKTAN SONRA TEMEL ATMAYI DÜŞÜNÜYORUZ

Başka bir gazetecinin, "Akkuyu nükleer güç santralinin tamamlanmasında takvimi bir değişiklik söz konusu mu, temel atma ne zaman gerçekleşir?" şeklindeki sorusuna Yıldız, "Bu tür büyük projelerin 22 milyar dolarlık bir projeden bahsediyoruz zaman zaman tehditleri ve fırsatları olur. 50 milyar ruble özellikle değer kaybetmeden önce dolar karşılığı daha yüksek olan bu para ocak ayı başında Türkiye’ye geldi. Ve 3 milyar dolar civarında Türkiye’deki bankalarda nükleer güç santralinden dolayı buraya para girişi olmuştu. Yolumuza devam ediyoruz. Bir aksaklık olmazsa Nisan ayının ortasında liman ihalesini tamamladıktan sonra temel atmayı düşünüyoruz. Tabiki partnerlerimiz karşılıklı bir mütekabiliyet esası çerçevesinde o temel atmayı beraberce gerçekleştireceğiz. Bizim bu süreci çok hızlı geçmemiz lazım. Dünyanın en modern tesislerinden bir tanesini inşaaalah gerçekleştireceğiz. Ve bu en sağlam ve en muhkem bir tesisin inşaallah gerçekleştirmiş olacağız. Yolumuza devam ediyoruz. 4 bin 800 megavatlık nükleer güç santralenin devreye alınmasını takvim içerisinde gerçekleştirmeye çalışacağız. Bir kısım akmasalar olabilir ama biz güvenliği ön planda tutuyoruz. Güvenliğin sanayi ve teknolojik bütün gelişimlerle beraber elektrik üretiminden daha fazla bizim için ehemmiyet oluşturduğunu bilmemiz lazım. Hiç şüphesiz ki gerek depremsellik açısından gerekse diğer konular açısından Türkiye’nin en güvenilir tesisini Akkuyu ve Sinop’ta inşa etmek için inşaalah gayretlerimiz devam edecek.” ifadelerini kullandı.