Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, elektrik iletim ve dağıtımı ile ilgili son duruma ilişkin, "Şu ana kadar çok ciddi bir arıza gerekçesi hamdolsun oluşmadı. Kimse elektriğin arkasına sığınarak herhangi bir iş yapmaya kalkmasın." dedi.

Bakan Taner Yıldız, elektrik iletim ve dağıtım durumunu, sistemdeki son durumu değerlendirdi. Bakan Yıldız, "Şanlıurfa Viranşehir'de trafo yangını" haberlerinin gerçeği yansıtmadığını belirtti. Şu ana kadar çok ciddi bir arıza gerekçesi oluşmadığını belirten Yıldız,. Yıldırım düşmeleri ve yağmurdan kaynaklanan çok küçük bölgeleri etkileyen bazı elektrik kesintileri çok az miktarda yaşandığını söyledi.

Yıldız şunları kaydetti: "Yani toplamına baktığımızda 34 bin 565 köyün parmakla sayılabilecek tarzda bir kısım köylerde bu dediğim hadiseler oldu. Şu cümleyi rahatlıkla kullanabiliriz. Bizim oy vermeyi oy sayımını oy tasnifini etkileyebilecek herhangi bir arıza hamdolsun oluşmamıştır. Algı ile gerçeklerin bu kadar ayrı yerlerde olduğu bir günü yaşıyoruz. Kimse elektriğin arkasına sığınarak herhangi bir iş yapmaya kalkmasın, demokratik bir seçimde herkesin aldığı oy vatandaşımızın kullandığı sandıktaki bütün oylar şeffaf bir şekilde ortaya konmuş oldu. Eskişehir-Kütahya bölgesinde Domaniç’te bir kısım köyler yıldırım düşmesi ile 5 tane köy elektriksiz kalmıştı, bunların arızaları gideriliyor. Bursa da, Çanakkale de be Bolu Kıbrısçık’ta da yıldırım düşmesi ile de bir kısım köyler elektriksiz kaldı ve arızaları gideriliyor."