Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu’na yönelik yaptığı açıklamaları eleştirerek, “Kılıçdaroğlu, yalnızca siyasi bir problem olmakla kalmadı, aynı zamanda ahlaki bir problem olarak muhalefetin başında bulunuyor” dedi.
Başbakan Başdanışmanı ve AK Parti Kayseri Milletvekili Taner Yıldız, AK Parti İl Başkanlığı tarafından başlatılan nöbetçi vekil uygulaması kapsamında vatandaşların sorunlarını dinledi. Öncesinde basın toplantısı düzenleyen Yıldız, gündeme ilişkin soruları yanıtladı. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Sema Ramazanoğlu hakkındaki sözlerini sert bir dille eleştiren Yıldız, Türkiye’nin siyasetine kara bir leke sürüldüğünü söyledi. Taner Yıldız, “Türkiye siyaset tarihine baktığınızda iktidara gelen bir parti bulunduğu oy oranını en yüksek oy oranı olarak bulur. 3 Kasım 2002’den sonra yakın siyasetimizde istisnası oldu. Doğru yaptığı kadar bir AK Parti oylarını artırdı. Yani Türkiye siyaset tarihinde iktidar partisinin yıpranması ve oy kaybetmesi, muhalefet partilerinin de bu süreç içerisinde oy kazanması son derece tabiiyken bu tersine döndü ve AK Parti daima güçlendi. Yerel seçimler, genel seçimler, referandumlar ve Cumhurbaşkanlığı seçiminde AK Parti’ye gönül veren seçmenler oylarını artırmış oldular. Zannediyorum ki bunun vermiş olduğu hırçınlık olsa gerek ki muhalefetin genel başkanı Sayın Kılıçdaroğlu, bu dediğim konudan dolayı Türkiye muhalefeti için siyasi bir problemdi. Ta ki, Aile ve Sosyal Politikalardan sorumlu bakanımız Sayın Sema Ramazanoğlu hakkında yaptığı açıklamaya kadar. Bundan sonra yalnızca siyasi bir problem olmakla kalmadı aynı zamanda ahlaki bir problem olarak muhalefetin başında bulundu” diye konuştu.
Söz konusu açıklamaların CHP’li kadınlar tarafından kınanması gerektiğinin altını çizen Yıldız, “Bunun öncelikle CHP içerisindeki bayanlar tarafından kınanmasını ve şiddetle reddedilmesini bekledik. Kendisinin ilk başta acaba bir dil sürçmesi midir yoksa kasıtla yapılmış mıdır tereddüdünü düzeltmesi için fırsat tanındı ama heyhat ki bırakın dil sürçmesini, arkasında inatla durduğunu, böyle bir ahlaki problemin arkasında daha çok duracağını açıkça belirtmiş oldu. Siyaset adına çok üzüldüğümü, yalnızca kınamakla kalmadığımı ve siyasetin saygınlığına vurulmuş büyük bir darbe olarak gördüğümü bir kez daha söylemek istiyorum. Türkiye’nin siyaset tarihinde koyu kara bir leke olarak kalacaktır. Biz en azından delikanlılığımız ile biraz ağzını bozmuş olan bir kısım yapıların bayanlar karşısında daha dikkatli davranmalarını biliriz ve görürüz ama burada bunun önemli bir istisnasını görmüş olduk. Bırakın düzeltilmesini, aslında CHP’deki savrulmuşluğun, CHP içerisindeki bir kenara bırakılmışlıktan kurtulmanın önemli bir fırsatı vardı. CHP bunu da değerlendiremedi. Kendi genel başkanlarının aleyhine de olsa böyle bir açıklama yapmanın CHP’nin tarihi ve kurumsal kimliğini kurtaracağını düşünmüştük ama onlarda böylesine olumsuz bir yapının içerisinde savruldular ve gittiler. Şiddetle kınıyorum. Bu ruh halini özellikle CHP’yi temsil etmekte kurumsal bir yapıya dönmesinden endişe ediyorum. Kayseri CHP il teşkilatının en azından Kayserili hemşehrilerimizin adına bunu gündeme getirmeleri gerektiğini söylemek istiyorum” şeklinde konuştu.