MHP Adana Milletvekili ve 3’üncü sıra adayı Seyfettin Yılmaz, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir parti lideri gibi, devlet imkanlarını kullanarak mitingler yapmasını eleştirdi. Yılmaz, "Cumhurbaşkanı, sana hakkımı helal etmiyorum." diye tepki gösterdi.

Seyfettin Yılmaz, Sarıçam ilçesi Orhan Gazi Mahallesi Adnan Kahveci Bulvarı’ndaki seçim ofisi açılışında yaptığı konuşmada, 7 Haziran seçimlerinin önemine değindi. Seçimlerde Türk milletinin yolsuzluğa karşı, hırsızlığa karşı, tek adamlığa karşı, hukuksuzluğa karşı, toplumun ezilen kesimlerine karşı, Türk Devleti’nin bekası için karar vereceğini ifade eden Yılmaz, seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir parti lideri gibi devlet imkanlarını kullanarak mitingler yapmasına tepki gösterdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın TBMM’deki yeminini, bu makama saygılarından dolayı esas duruşta dinlediklerini ve alkışladıklarını anımsatan Yılmaz şunları söyledi: "Biz Cumhurbaşkanı’nın yeminine, görev ve sorumluluklarına bağlı kalmasını beklerdik. Ama gördük ki Cumhurbaşkanı devletin özel uçağıyla, devletin bütün imkanlarını kullanarak mitingden mitinge koşuyor. Valilere talimatlar veriliyor, Cumhurbaşkanı’nın miting yapacağı şehre, yakın illerden otobüslerle insanlar taşınıyor. Cumhurbaşkanı mikrofonu eline alıyor, bütün kanallar da canlı yayınla veriyor; AKP’ye 400 milletvekili istiyor. Sayın Genel Başkanımız Devlet Bahçeli ve MHP’ye hakaretler yağdırıyor. Sen devletin başısın, Sayın Cumhurbaşkanı… Sen namusun ve şerefin üzerine ant içtin. Biz bir seçime gidiyoruz, Türkiye’nin kader seçimi bu! Bizim günahımız nedir? Biz sabahın yedisinde seçim çalışmalarına başlıyoruz, gece yarılarına kadar üç kişi de bulsak, beş kişi de bulsak, yüz kişi de bulsak, Türkiye’nin meselelerini, çözüm yollarını anlatıyoruz. Bizim arkamızda devlet imkanları yok, televizyonlar yok, biz imkansızlıklar içinde, milletimizin desteğiyle seçim çalışması yapıyoruz. Peki sen devletin imkanlarını kullanarak bize haksızlık yapmıyor musun? Benim hakkı mı yemiyor musun? Bu milletin hakkını yemiyor musun? Devletin imkanlarını siyasette kullanıyorsun. Sayın Cumhurbaşkanı, sana hakkını helal etmiyorum."

Yılmaz, ‘Toplumsal Onarım ve Huzurlu Gelecek’ adıyla hazırlayıp, kamuoyuna sundukları seçim beyannamesinin de toplumun her kesiminde sahiplenildiğini söyledi. Yılmaz, "7 Haziran’da milletimizin desteğini alıp, AKP’nin devletin kurumları, milli ve manevi değerler ile vatandaşlarımızın üzerinde oluşturduğu her türlü tahribatı onaracağız." dedi.