Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terör örgütü IŞİD’in bir ortak akıl ile Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde terör eylemlerine devam ettiğini belirterek, “Vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ni koruyan mehmetçiklerimize, beyni yıkanmış bu örgütün zarar vermesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” dedi.

MÜSİAD Ankara Şubesi yönetimini makamında kabul eden Bakan İsmet Yılmaz, burada yaptığı konuşmada son 5 yıldır Ortadoğu’da ve yakın komşu ülkelerde devam eden siyasi karışıklıklarda Türkiye’nin net tavrının devam edeceğini belirterek, savunma sanayiinde millileşme için tüm desteğin devam edeceğini söyledi. Bakan Yılmaz, IŞİD’in etkinliğini artırmasıyla Irak ordusunun içine düştüğü durumun, bir ülkenin ordusunun milli olma niteliğinin ne kadar önemli olduğunun en önemli örneği olduğunu belirterek, “Bir ordu, milli olma niteliğini kaybederse, vatandaşına güven veremez.” dedi.

“BEYİNLERİ YIKANAN İNSANLARIN MEHMETÇİĞE ZARAR VERMESİNE İZİN VERMEDİK”

Süleyman Şah Türbesi’nin taşınması ile ilgili konuda da bilgi veren Bakan Yılmaz, “DEAŞ, bir ortak akıl ile Suriye ve Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde terör eylemlerine devam ediyor. Bu eylemler, çoğu zaman intihar saldırıları niteliğinde de gerçekleşiyor. İntihar saldırıları, bu örgütün mensuplarının beyinlerinin yıkandığını açıkça gösteriyor. Vatan toprağı olan Süleyman Şah Türbesi’ni koruyan Mehmetçiklerimize, beyni yıkanmış bu örgütün zarar vermesine müsaade etmedik, etmeyeceğiz.” ifadesini kullandı. Ziyaretin sonunda Bakan İsmet Yılmaz’a, “Medet isteyenin yardımına koş” anlamında bir hat tablosu hediye edildi.