MHP Adana Milletvekili Seyfettin Yılmaz, AK Parti'nin 'fakir fukara, garip guraba ve sessizlerin sesi olacağız' diye algı oluşturarak iktidar olduğunu, sonra da 4 katrilyona saray yaptırdığını söyledi. Seyfettin Yılmaz, "Bugün bu ülkede taşeron firmada iş bulmaya çalışan gençler varken, emeklileri ayın sonunu getirmeye çalışırken, toplumun yüzde 86'sı kredi kartı borcunun altında inim inlerken 4 katriyona saray yaptırıyorlar. Sarayın içine hamam yaptırıyorlar, sauna yaptırıyorlar. Sarayı eleştirenlere 'devletin itibarında tasarruf olmaz' diyorlar. Biz de buradan haykırıyoruz Sayın Cumhurbaşkanı, Sayın Recep Tayyip Erdoğan; itibar ilimle olur, erdemle olur, ahlakla olur faziletle olur." dedi.

3 adayın yarıştığı MHP Osmaniye İl Kongresinde konuşan Seyfettin Yılmaz, "Sayın Cumhurbaşkanı, bu ülkede atanamadığı için intihar noktasına gelen öğretmenden haberiniz varmı da itibardan bahsediyorsunuz. Asgari ücretle geçinmeye çalışan milyonların itbarını neden düşünmüyorsunuz? Bu ülkede yırtık ayakkabı ile dolaşan Mehmet amcanın itibarı devletin itibarı değil mi? Bu ülkede insanlar halâ pazarlarda çöplerden yiyecek arıyorsa, bu ülkenin itibarını konuşmak gerekmiyor mu? Türk askerinin başına çuval geçirilirken devletin itibarı neredeydi Sayın Cumhurbaşkanı? Şimdi kalkıyorsunuz lüksün içerisinde, şatafatın içerisinde, haramın içerisinde itibardan bahsediyorsunuz." şeklinde konuştu.

"Kalplerinde iman varsa 17-25 Aralık'ta ortada dolayşan milyon dolarları görürler.
İtibardan bahsedenler televiyona çıkınca mikrofonu eline aldığı zaman 'bir hurmanın hesabını Cenab-ı Allah'ın soracağını bilerek görev yaptıklarını' söyler. İnsanın kalbinde bu sözleri söylerken gerçekte kalbinde iman varsa 17-25 Aralık'ta ortalıkta dolaşan milyon dolarları görür." diyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Ne dediler; o paraları, o dolarları oraya polis koydu dediler. Ama atadıkları savcılar ve hakimler ile takipsizlik kararı verdirdiler. Polis koydu dedikleri paraları, İranlı şarlatan Rıza Sarraf'a, bankanın genel müdürüne iade ettiler. Bir bakanın çocuğu aylık 80 bin liraya bir rezidansta otuyor. Asgari ücretlinin aldığı para bilinen bir dönemde bir bakanın oğlu 80 bin liraya bir rezidansta oturmaz. Bir hurmanın hesabı diyenler 17 Aralık'ta hükümet eliyle, hükümetin baş eliyle organize bir şekilde bu devleti soymuşlar. Bu tarihin en büyük yolsuzluk olayıdır. Bu asrın yolsuzluğudur."

Algı yönetimiyle, televizyonları ve gazeteri ile ülkeyi yönetinlerin devleti ele geçirdiklerini belirten Yılmaz, "AKP, ele geçirdikleri HSYK ile ve atadıkları hakim ve savcılar ile Osmaniye'de, Kadirli'de, Sumbas'ta ve Bahçe'de alın teriyle, emeğiyle geçinen o insanların hakkını yiyenler, hukukunu yiyenler, onların hakkına tecavüz edenler, bugün güçle kurtulduğunuzu düşünüyorsanız 7 Haziran'da Allah izin verirse Devlet Bahçeli'nin başbakanlığında, MHP iktidarında burnunuzdan fitil fitil getireceğiz." diye konuştu.