Büyük Birlik Partisi (BBP) Merkez Karar Yönetim Kurulu (MKYK) Üyesi, Kocaeli milletvekili adayı Serhat Duyar, AK Parti'nin 3Y (Yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluk) mücadele edeceği sözünü verdiğini ancak getirdiği noktanın özetinin 3R (Rant, rüşvet ve riya) olduğunu iddia etti.

Duyar, AK Parti'nin 3Y ile mücadelede verdiği sözünü tutmadığını vurgulayarak, "AKP 2001 krizinin ardından ortaya çıkmış ve halka bir takım sözler vererek iktidara gelmiş bir partidir. AKP halka 3Y ile mücadele edeceğinin sözünü verdi. Bu 3Y, yoksulluk, yasaklar ve yolsuzluk idi. Ancak gelinen noktada AKP'nin bunlarla mücadele etmek yerine daha da büyüttüğünü gördük. Yoksulluk ülkemizde almış başını gidiyor. Öyle ki 7 Haziran seçimlerindeki AKP hariç diğer partilerin seçim beyannameleri ekonomi üzerine kurulu idi. Bu halkımızın ne kadar sıkıntı içinde olduğunu gösterdi. Yolsuzluklar konusunda ise artık bunu tüm dünya gördü ve duydu. AKP, gırtlağına kadar yolsuzluğun içine girdi. Yasaklar konusunda ise, yine insanların düşüncelerinden dolayı hapse atıldığını, tweet attığı için yargılandığını, farklı düşündüğü için TV kanallarının uydudan kaldırıldığını gördük. Bu açıdan bakıldığında AKP bu 3Y ile mücadele konusunda sınıfta kaldığını açık bir şekilde gördük. Artık gelinen noktada AKP'nin tek başına iktidar olması gibi bir durum söz konusu değildir. AKP, tüm Türkiye'de olduğu gibi ilimizde de kaybetmeye mahkumdur." dedi.

Duyar, AK Parti'nin söylemi içinde yer ala 3Y'nin yerini 3R'nin aldığını savunarak, şunları kaydetti: "Bu 3R, AKP'nin ülkeyi getirdiği durumun özetidir. Ben bunları 'rant, rüşvet ve riya' diye özetliyorum. AKP hükümetleri her alanda yapılan işlerden rant sağlamış, yerel yönetimlerden genel yönetimlere kadar hemen bütün yöneticiler ortaya çıkan ranttan payını almışlardır. Devlet ihalelerinden alınan rant payları, yerel anlamda belediye başkanlarının yapılacak yatırımlar konusunda vatandaşın yanağına buse kondurarak aldığı rantlar bunu açık bir şekilde ortaya koymuştur. AKP'liler sadece kendi yandaşlarını büyüterek onlardan paylarını aldılar. Kocaeli'de büyüyen bir rant oldu ancak bu ranttan halk payını alamadı. Payını alan sadece AKP'liler oldu. Bunu ben çok yakınımdan gördüğüm için biliyorum. Rüşvet konusunda ise yine herkesin gördüğü bildiği üzere bakanların dahi rüşvet aldığı ortaya çıktı. Bir diğeri ise riyadır. Bu da AKP'nin gelinen noktada ne derece gurur ve kibrin kurbanı olduğu, ne derece gösterişe kaçtıklarının göstergesidir. Kendileri rahat ve şatafatlı bir hayat sürerken vatandaşın sıkıntılarını görmediler."