CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker, Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in 'Seçim vaatlerinin kaynağını ortaya koysunlar, oyumu CHP’ye vereceğim' sözlerine cevap verdi. CHP’li Şeker, “Yolsuzluğu, hırsızlığı önlersek, havuza para aktarımını durdurursak bu ülkede kaynak çok rahat bulunur.” dedi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek’in CHP’nin seçim vaatlerine karşı ‘kaynak göstersinler, oyumu CHP’ye vereceğim’ sözlerine CHP Gaziantep Milletvekili Dr. Mehmet Şeker cevap verdi. Bu ülkede yeterince kaynağın olduğuna dikkat çeken Şeker, “Bu ülkenin kaynakları yanlış yerlere kullanılıyor. İsraf çok fazla, denetimsizlik hat safhada. Paraların nerelere harcandığını vatandaşta görüyor, biz de görüyoruz. Cumhurbaşkanının Merkez Bankası’na müdahalesi sonrası dolardaki artış yüzde 25’lere geldi. Bu özel sektör ve devletin borcunu 100 milyar doların üzerinde arttırdı. İşte boşa giden bir kaynak.” diye konuştu.

Mehmet Şimşek’in aslında CHP’nin programı görerek hayıflandığını dile getiren Şeker, şunları kaydetti: “Aslında biz niye bunları düşünemedik diye hayıflandı. Bunu yapana da oy veririm diyor. Biz bu ülkeyi cari açık sarmalından, dış borç sarmalından kurtaracağız. Biz 4 senede bu vaatlerimizi yapamazsak bizi barajın altında bırakın. Cari açığı kendileri oluşturdular. 13 yıldır Romanlarla, Alevilerle, Kürtlerle ilgili sorunu çözemediler. Emekliyi mutlu edemediler. Ekonomiyi düzeltemediler. Taşeron sorunu çözemediler. Bu ülkede yolsuzluk var, bu ülkede gelir başkalarının cebine gidiyor. Birileri zengin olurken bir başkası fakirleşiyor. AKP, zengin tayfa oluşturdu. Vatandaşın yanında olmadılar. Bursla okuyan Bilal Erdoğan’ın 8 tane gemisi var. Bu çocuklar bu kadar nasıl zekiler?”

Ülke gelirlerini israf etmeyeceklerini vurgulayan Şeker, “Paramızı israf etmeyeceğiz, vatandaşa vereceğiz. Kendimize saraylar yaptırmayacağız. Arkadaşımızı, akrabamızı zengin etmeyeceğiz. Yolsuzluğu, hırsızlığı önlersek, havuza para aktarımını durdurursak kaynak çok rahat bulunur.” şeklinde konuştu.

AKSARAY’IN ELEKTRİK GİDERİNİ KESTİĞİMİZ ZAMAN KAYNAK ORTAYA ÇIKIYOR

Şimşek’in sözlerine cevap veren CHP Gaziantep İl Başkanı Muhittin Sait Köse ise, her oya talip olduklarını belirterek, “Mehmet Şimşek’te mührünü hazırlasın. Aksaray’ın 1 milyon 200 bin lira aylık elektrik giderini kestiğimiz zaman kaynak ortaya çıkıyor. Ülke kaynaklarının nasıl çarçur edilerek kullanıldığını görüyoruz. Ülke kaynaklarını yandaşa, rantiyeciliğe kaptırmadığınız zaman kaynak ortada zaten. Ülke kaynaklarının yüzde 56’sı, yüzde 1’lik kesimin elinde. Bu rakam 2002 yılında ise yüzde 30’lardaydı. Şimdi ise yüzde 56’ya çıktı. Biz bunun önüne geçeceğiz.” ifadelerine yer verdi.