Genel seçimin kesin olmayan sonuçlarına göre MHP'den Manisa milletvekili olan Zeynel Balkız, “Yolsuzluk ve hırsızlıklarla mücadele anlamında millet, elimize güçlü bir silah vermiştir.” dedi. Seçim sonuçlarının Türkiye’ye hayırlar getirmesini dileyen Balkız, “Elbette son söz milletindir ve millet buradan kendi sözünü söyledi. Buradan çıkarılacak olan sonuçlar önemlidir.” diye konuştu.

Seçimden, Türk milletini ve sağduyulu seçmeli cesaretlendirecek ve umutlandıracak bir sonuç çıktığını söyleyen Balkız, “Seçim kampanyası boyunca üzerinde en fazla durduğumuz ve konuştuğumuz sivil dikta ve tek adamlık, Parlamento'nun askıya alınması, kuvvetler ayrılığının ortadan kaldırılması, yargıya müdahale ve bir sistemin ayakta durması için en fazla gerekli olan yolsuzluk ve hırsızlıklarla mücadele anlamında millet elimize güçlü bir silah vermiştir. Artık silah millete geçmiştir bu anlamda. Silah dediğimiz şey, devletin yine mekanizmasıdır ve yaptırım gücüdür. Dolayısıyla millet iradesini hiçe sayan bir anlayışa son vermiş ve milletin iradesini Parlamento'da, devlet yapısında oluşturacak, aksettirecek, temayüz ettirecek bir birleşmeyi, işbirliğini ve vatandaşı dinlemeyi gerekli kılan bir sonucu doğurmuştur bu seçim. Elbette bundan bizler olduğu gibi en fazla ders çıkarması gereken, bugüne kadar Türkiye’yi yönetenlerdir ve Türkiye’yi bir maceraya sürükleme gayreti içerisinde olan ve bu seçim kampanyasını da başkanlık sistemi olarak kendi çalışmalarına oturtan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan en büyük dersi almalıdır. Nitekim yüzde 50’lerin üzerindeki oy potansiyeli ile aldığı Cumhurbaşkanlığı'nda başkanlık sistemi ile bugün aldığı oy maalesef yüzde 40’lar düzeyine inmiş ve çok büyük bir kayıp içerisindedir.” şeklinde konuştu.

Seçmenin, iktidar partisine çok güçlü bir darbe indirerek aşağı çektiğini söyleyen Balkız, “İktidar alternatifi olabilecek bir partiyi, CHP’yi yerinde saydırmış, hatta 1 puan aşağıya çekmiş, MHP’yi de Türkiye genelinde 3 puan yükseltmiştir. HDP ise henüz Türkiye partisi olmamıştır. Son sözünü İmralı veya Kandil’den alan bu partinin de bu yüklerinden, vesayetinden kurtularak bir Türkiye partisi olmasını, Türkiye’deki demokratik sistem için arzu ederiz. Bu bakımdan onların da Meclis’te bulunmasını, Türk demokrasisi açısından şimdilik bir kazanç sayıyoruz. Bundan sonraki tavırları, uygulamaları Türkiye partisi olup olmayacakları konusunda bir işaret verecektir.” dedi.