Yüksek Seçim Kurulu’na (YSK) geçen hafta ilan edilen 31 partiden sadece 20’si aday listesini sundu. Mesai saati bitimine kadar aday listelerin YSK’ye bildirilmesi gerektiğinden birleşik oy pusulalarında 20 parti ile bağımsız milletvekilleri yer alacak.

Geçtiğimiz hafta Yüksek Seçim Kurulu (YSK), 7 Haziran’daki genel seçimlere 31 siyasi partinin katılacağını duyurmuş, partilerin oy pusulasındaki yerleri kura ile belirlenmişti. Ancak seçim takvimine göre bugün mesai saati bitimine kadar siyasi partiler aday listelerini YSK’ya bildirmek zorunda idi. 31 siyasi parti yerine sadece 20 siyasi parti YSK’ya liste sundu. Meclis’te grubu bulunan siyasi partilerden ilk önce CHP listelerini YSK’ya teslim ederken AK Parti, HDP ve MHP son bir saat içinde listelerini sundular. Birçok parti aday listelerini açık klasörlerde getirirken, bazı siyasi partiler de kolilere konulan klasörlerle aday listelerini taşıdı. AK Parti yetkilileri ise aday listelerinin bulunduğu klasörleri bavulla taşımayı tercih etti. YSK’ya verilmek üzere getirilen listeler taşıyan AK Partili Mustafa Şentop’un başkanlığındaki heyeti Başbakanlığa ait koruma araçlarının eskortluk etmesi dikkat çekti.

YSK, partilerin sunduğu aday listelerini iki gün süreyle mevzuata uygunluk açısından inceleyecek. İtirazları 11 Nisan’a kadar tamamlamaları istenecek ve kesin adaylar 15 Nisan’da Resmi Gazete yayımlanarak ilan edilecek.