Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, 7 Haziran’ın HDP’yi baraj altına itmek isteyenlerin mi, yoksa ‘seni başkan yaptırmayacağız’ diyenlerin mi kazanacağının bir seçim olacağını söyledi. 7 Haziran günü Türkiye’de seni başkan yaptırmayacağız diyenlerin kazanacağını söyleyen Yüksekdağ, “Onu başkan yaptırmayacağız diyenler kazanacak." şeklinde konuştu.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Sırrı Süreyya Önder ile birlikte Ankara'da Kolej Meydanı'nda düzenlenen mitingde konuştu. Yüksekdağ, “Bugüne kadar yürüttüğümüz mücadele ve HDP’nin kat ettiği mesafe çok açıkça gösteriyor ki 7 Haziran günü Türkiye’de 'seni başkan yaptırmayacağız' diyenler kazanacak. 'Onu başkan yaptırmayacağız' diyenler kazanacak. 7 Haziran günü saraylar ve başkanlık sevdasında olanlar mı yoksa meydanlarda halkın içinde olanlar mı kazanacak. İşte yapacağımız seçimin çok önemli 2 seçeceği bunlar. Bakın Ankara’da bir saray kurdular. Ama kurdukları bu sarayda cumhurbaşkanı hiç oturamıyor. En başta o saray kurulduğunda demiştik ki 'seni o sarayda oturtmayacağız, seni başkan yaptırmayacağız'.. Dediğimizi yaptık o sarayda oturamıyor, kendini miting meydanlarına vurmuş, açılış açılış meydan meydan geziyor o sarayda huzurla oturamıyor, keyif çatamıyor. 8 Haziran sabahı da saraylara karşı yürüyenler bu meydanlarda özgürleşenler ve sandıklarda yeni bir geleceği inşa edenler kazanacak.” diye konuştu.

Hükümetin hiçbir vaadinin kalmadığını, yapacakları hiçbir şey kalmadığını ve sadece savaş ve çözümsüzlük siyasetinden beslendiğini belirten Yüksekdağ, şöyle devam etti: “Bakın daha bir gün önce Suriye’ye gönderilen MİT TIR'larının içerisindeki silah görüntüleri ortaya çıktı. O MİT TIR'ları için ne diyorlardı? 'İnsani yardım malzemesi' değil mi? İlaç kutularının altından silahlar çıktı, o silahların görüntüsü çıktı. 'İnsani yardım taşıyoruz' dediğiniz o TIR'ların içinde. O TIR'larla insanlık düşmanı IŞİD’i, El Nusra’yı beslediler. Onların silahlandırdıkları TIR'lar dolusu mühimmat, gönderdikleri eğitip donattıkları o çeteler daha bir gün önce Akçakale’de 100 Arap halkını katletti. Araplar sınırda toplu katliama uğradı. Sadece Kürdün, Ezidi’nin, Süryaninin değil Arap toplumunun da en büyük düşmanı olan bu saldırganlığı besleyen, destekleyen, savaş siyaseti yürüten, işte bu hükümettir, işte bu siyasi iktidardır. Ve hala aynı katliam ve savaş siyaseti ile iktidarda kalmaya çalışıyorlar.”