Hakların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, çözüm sürecine çok yakın olduklarını ama sürecin hala bıçak sırtında olduğunu söyledi. Yüksekdağ, "Askeri militarist söylem ve yaklaşımlarla gerilimi ve çatışmayı artıracak söylemle aslında AKP hükümeti kendi tekelini güvence altına almaya çalışıyor. Yıllarca boyunca Türkiye bağrında birikmiş çözüm umudunda barış isteğini ve ihtiyacını da karartmış oluyor bu tutumdan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz." dedi.

Eş Genel Başkan Figen Yüksekdağ, HDP genel merkez binasında UNİCEF heyetiyle bir araya geldi. Yüksekdağ, gazetecilerin sorularını cevapladı.
‘Abdullah çözüme hiç olmadığı kadar yakınız demişti, hala yakın mıyız?’ sorusu üzerine Figen Yüksekdağ, çözümden uzaklaştıklarını düşünmediklerinin altını çizerek "Ama hala çözüm süreci bıçak sırtında bu kadar tehlikeli yollardan gidersen bıçak sırtı mecradan ilerleyen süreci krize sokabilir. Biz Ağrı gelişmesiyle birlikte bunu çok net gördük." açıklamasında bulundu.

Barış sürecinin karşılıklı iyi yönetilirse sağlıklı ilerleme sağlanacağını belirten Yüksekdağ, "Çok yakınız ama yine de riskli, evet çok yakın Türkiye toplumu barış istediği sürece de uzak bir hedef olmayacak. Ama bu hükümet tarafında sürdürülmeye devam edilirse risk faktörleri daha fazlaşacaktır ve Türk toplumuna karşı çok ciddi sorumsuzluk ve çok ciddi bir siyasi iradesiyle saygısızlık sergilenmiş olacaktır ve yıkıcı bir siyasidir bu." diye konuştu.

Figen Yüksekdağ, konuşmasına şöyle devam etti: "Sayın Abdullah Öcalan’ın 2015 konusunda da ifade ettiği ortaya görüş açısının ve olanakların ve barış olanaklarının mevcut olduğunu düşünüyoruz. Yeter ki bu olanaklar, bu çağrı iyi ve doğru biçimde değerlendirsin. Siyasi iktidar bunu Türkiye toplumunun yararına değerlendirsin kendi fikirlerinin yararına değil, bütün Türkiye’nin yararına değerlendirsin."

"Askeri militarist söylem ve yaklaşımlarla gerilimi ve çatışmayı artıracak söylemle aslında AKP hükümeti kendi tekelini güvence altına almaya çalışıyor." diyen Yüksekdağ, "Yıllar boyunca Türkiye bağrında birikmiş çözüm umudunda barış isteğini ve ihtiyacını da karartmış oluyor, bu tutumdan derhal vazgeçmeye çağırıyoruz." şeklinde sözlerini tamamladı.