HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, “Barış için susmayacağız, size savaş yaptırmayacağız.” dedi.

Figen Yüksekdağ parti genel merkezinde Merkezi Kadın Koordinasyonu ile birlikte düzenlediği basın toplantısında, 7 Haziran seçimlerinin en önemli sonuçlarından birinin barışın ısrarlı savunucu olan kadınların, ülke tarihinin en yüksek temsiliyeti ile bu iradesini Meclise taşıması olduğunu belirterek, “Ancak barışa en fazla ihtiyaç duyulduğu, demokratik çözüm ve barış açısından tarihsel bir süreçten geçildiği bu aşamada halkların iradesi savaş darbesiyle bastırılmaya çalışılmaktadır.“ ifadesini kullandı.

ERDOĞAN VE ONA BAĞLI SAVAŞ YÖNETİMİ

“Biz Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve ona bağlı savaş yönetiminin bu süreci neden durdurduğunu gayet iyi biliyoruz. Bu yönetim özellikle HDP’nin seçimlerden yüzde 13’ün üzerinde oy almasıyla, halkların barış ısrarını görmüş ve barıştan korkmuştur.” diye devam eden Yüksekdağ, “Özcesi savaş yönetimi barış, demokratikleşme, hak ve özgürlükleri bir kefeye; katil ve tecavüzcü ordusu IŞİD barbarlarıyla işbirliğini, yolsuzluğu, ırkçılığı, şovenizmi, kadın düşmanlığını ve tek adam diktatörlüğünü diğer kefeye koyarak tercihini bu yönlü darbe ve diktatörlükten, yani savaştan yana koymuştur.” dedi.

“HDP’Lİ KADINLARIN SÖZÜ…”

Yüksekdağ, HDP'li kadınlar olarak halklara verdikleri sözü bir kez daha yineleyerek, “Onurlu, adil, kalıcı ve toplumsal bir barışın sağlanması için bir an bile durmaksızın mücadelemiz devam edecektir. Başta kadınlar olmak üzere tüm halkımızı bu mücadelemizi yükseltmeye çağırıyoruz. Tüm kadın kurumları ve örgütlerini, savaş karşıtı uluslararası kuruluşları barışın sesini birlikte daha güçlü kılmaya çağırıyoruz. Savaş, şiddet, ölüm ve acı üzerinden iktidar devşireceğini düşünen zihniyete ve savaş yönetimine ve tek adamlık hayali ile barışa savaş açanlara bir kez daha buradan sesleniyoruz; Barış için susmayacağız, size savaş yaptırmayacağız.” vurgusunu yaptı.