Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Ankara'da yaşanan katliamın sorumlusunun saray ve AK Parti iktidarından başkası olmadığını önü sürdü. Yüksekdağ, "İyi çocuklar diye besledikleri destekledikleri ve kendi gladyolarının içerisine devşirdikleri kattıkları IŞİD çeteleri bugün bu katliamı gerçekleştirdi." dedi.

Yüksekdağ, partisinin Mersin Akdeniz ve Toroslar ilçelerindeki seçim koordinasyon merkezinde Ankara'daki patlamada yaralanan vatandaşları ziyaret etti. Yüksekdağ Toroslar'daki seçim koordinasyon merkezinde yaptığı açıklamada Türkiye'de saraydan ve AK Parti iktidarından beslenen savaş siyasetinin barışın sesine, sözüne tahammül göstermediğini ifade etti. Yüzlerce canlarını yitirdikleri halde kendilerine hesap sorulduğunu anlatan Yüksekdağ, şunları kaydetti: "Bu süre içerisinde yüzlerce canımızı yitirdik. Bu savaş siyasetine kurban edildi, çocuklarımız, gençlerimiz, kadınlar ve bütün Türkiye halkları ve Ankara'nın göbeğinde bombaların patlamasından bizleri sorumlu tutuyorlar. Karşımızda bu kadar kirlenmiş bu kadar hakikat değerlerini insanlık değerlerini yerle bir etmiş bir siyasi anlayış var. Kendileri hesap vermemek için kurbanı cellat ilan edecek kadar büyük bir aymazlık ve saygısızlık içerisindeler. Bu süre içerisinde kullandıkları bütün bu dilin tek bir nedeni var. Kendi suçlarını ve sorumluluklarını örtmek."

Türkiye'deki yaşanan katliamlarının hiç birinin faillerini ortaya çıkarmayanın siyasi iktidar olduğunu ifade eden Yüksekdağ, şöyle devam etti: "Diyarbakır, Suruç, Reyhanlı
olaylarının faillerini ortaya çıkarmayan bu siyasi iktidardır. Failleri açığa çıkarmıyorsanız eğer bu failleri koruyorsunuz demektir. Failleri koruyorsanız sorumlu, katil sizsiniz demektir. Siyasi iktidarın sorumluları bu katliamın müsebbipleridir. Diyarbakır bombacısını yakalayıp serbest bırakan, Suruç katliamının gerçekleştirilmesine alan açan vesile olanlardır. Suruç katliamının faillerini soruyorlar, Başbakan diyor ki 'faili yakaladık.' Yakaladık dediği fail Suruç'taki canlı bomba. IŞİD'li canlı bomba. Katilin kim olduğu öğrenmek istiyorsanız o yüreği yanmış annelerin babaların ailelerin sesine kulak vereceksiniz. O anne babalar katil devlet diyor. Bu kadar açık bu kadar net."

"Bu katliamın sorumlusu saray ve AKP iktidarından başkası değildir." diyen Yüksekdağ, şöyle konuştu: "İyi çocuklar diye besledikleri destekledikleri ve kendi gladyolarının içerisine devşirdikleri kattıkları IŞİD çeteleri bugün bu katliamı gerçekleştirdi. Türkiye'de ilk defa barış ve demokratik siyasetin gelişmesini koşullarını gördükleri için korktular işte bunun için canlarımızı evlatlarımızı paramparça ettiler. Bizi bin parçaya da bölseniz her parçamız yine birleşecek. Bakın hiç bir şey tesadüf değil. PKK'nın Kandil'in tek taraflı ateşkes ilan ettiği gün bu katliam gerçekleştirildi. Hani silahların susmasını istiyorlardı. Niye bu katliamın gerçekleşmesinin önüne geçmediler. Çatışmasızlığın ve yeni bir diyalog sürecinin kapısının açılmasına olanak sağlayacak bir fırsat doğduğunda bombalar patlıyor."