Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, "Bugün Gezi’nin direnişi de zafere doğru gidiyor. 7 Haziran seçimleri, aynı zamanda Gezi’nin yarım bıraktığı işi tamamlamak olacak. Gezi’de yarım bıraktığımızı 7 Haziran günü tamamlayacağız. 7 Haziran günü Gezi’de direnenler kazanacak, Türkiye halkları kazanacak." dedi.

Figen Yüksekdağ, partisinin Samsun Cumhuriyet Meydanı'nda düzenlediği mitingde Samsun’la Ağrı’nın kardeşliğini sağlayacaklarını, bunu iktidarın ne barajının ne de savaş politikalarının engelleyebileceğini söyledi. Yüksekdağ, şöyle konuştu: "Siyasi iktidar, bütün umudunu gerilim ve savaş siyasetine bağlamış. HDP’nin baraj altına itilmesi için ellerinden gelen her şeyi, akla gelebilecek her şerri karşımıza çıkardılar. Ama bu zamana kadar çok şükür her yerde, büyüyen gücümüz ve hareketimizle onların barajını arkamızda bıraktık. Şimdi onlar arkamızda barajın enkazını topluyorlar. Türkiye ve Türkiye halkları o barajı aşacak, yıkıp geçecek ve bu hükümete de barajı can havliyle savunan bu siyasi iktidara da, o barajın enkazını toplamaya çalışmak kalacak. Ama o enkazı emin olun toplamayacaklar. Çünkü o enkazın altında kalacaklar. Biz barajı aşacağız, onlar barajın altında kalacak."

'ONLARIN DİKİŞLERİ BİR KERE PATLADI, ÇİFT DİKİŞ ATSALAR DA İKTİDARI AYAKTA TUTAMAYACAKLAR'

Siyasi iktidarın, hükümetin ve Cumhurbaşkanın kibir, tepeden bakan afra ve tafrasından geçilmediğini söyleyen Yüksekdağ, "Dün de söyledik, bugün de söyleyeceğiz; ne oldum demeyeceksin, ne olacağım diyeceksin. Düne kadar yaptıkları o saraylarda rahatça oturacaklarını, diktatörlük ilan edeceklerini, saltanat kuracaklarını sananlar, bakın o saraylarda oturamıyorlar değil mi? Biz en başta dedik; ‘O sarayı yaptın ama seni o sarayda oturtmayacağız.’ O sarayda oturamıyor. Cumhurbaşkanı o sarayda oturamıyor. O saray dar gelmiş, o saray basıyor onu, meydan meydan geziyor. Cumhurbaşkanı, Başbakan’ın gittiği yerlere ikinci bir kere daha gidiyor. Onların bu çift dikiş atma siyaseti de taktiği de tutmayacak. Onların dikişleri bir kere patladı. Çift dikiş atsalar da asla ve asla bu iktidarı ayakta tutamayacaklar. 7 Haziran’da o saraylarında oturamayanlar var ya, o şehrin her meydanını tavaf edenler var ya, açılıştan açılışa koşanlar, bir siyasi partinin Cumhurbaşkanı kimliğiyle seçim kampanyasını yapanlar var ya tarihlerinin dersini alacaklar. Etme bulursun dünyası. 13 yıl boyunca bu halka ettiklerinin acısı o sandıklardan çıkacak. 7 Haziran günü bizi baraj altında bırakamayacaklar, kendileri barajın enkazı altında kalacaklar. Bu da bizim Türkiye’ye sözümüzdür." şeklinde konuştu.

'7 HAZİRAN GÜNÜ TÜRKİYE HALKLARI KAZANACAK'

Halkın bütün özgürlük taleplerini programlarına yansıttıklarını kaydeden Yüksekdağ, "Bugün Gezi’nin direnişi de zafere doğru gidiyor. 7 Haziran seçimleri, aynı zamanda Gezi’nin yarım bıraktığı işi tamamlamak olacak. Gezi’de yarım bıraktığımızı 7 Haziran günü tamamlayacağız. 7 Haziran günü; Gezi’de, Haziran’da direnenler kazanacak. 7 Haziran günü Türkiye halkları kazanacak. Samsun, İstanbul, İzmir, Batman, Siirt Antalya kazanacak, bütün Türkiye kazanacak. İki yıl önce sokağa çıkan halkımız karşısında karanlığın bekçileri, baskıcı siyasi iktidarın sahipleri nasıl da korkmuşlardı, afallamışlardı değil mi?" ifadelerini kullandı.

Figen Yüksekdağ, partisinin milletvekili adaylarıyla partilileri selamladıktan sonra alandan ayrıldı.

HDP'NİN MİTİNGİNİ PROTESTO ETMEK İSTEYEN GRUBA POLİSTEN BİBER GAZI VE TOMALI MÜDAHALE

Samsun'da HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın yaptığı mitingi protesto etmek için toplanıp miting alanına girmeye çalışan gruba polis biber gazı ve TOMA’larla müdahale etti. Çok sayıda kişi gözaltına alınırken yaralanan vatandaşlar çeşitli hastanelere kaldırıldı.

Cumhuriyet Meydanı’nda saat 16.00’da başlayan miting sırasında kent merkezinde sosyal medya üzerinden haberleşerek toplanan yüzlerce kişiden oluşan grup, Anıt Park içerisinden toplu şekilde miting alanına yürüyüşe geçti. Cumhuriyet Meydanı’nda polis barikatı ile karşılaşan grup, buradan ara sokaklara dağılarak miting alanına girmeye çalıştı. Sokak aralarında da polis barikatı ile karşılaşan grup yeniden Cumhuriyet Meydanı önünde toplanıp HDP bayrağını yaktı. Polis, grubun İstiklal Marşı okumasının ardından dağılmasını istedi. Barikatı yarmaya çalışan gruba bu kez biber gazı ve tazyikli su ile müdahale edildi. Müdahale sırasından bazı şahıslar TOMA'nın önünü kesip üzerine çıkarak Türk bayrağını camına asmaya çalıştı.

Çok sayıda kişinin gözaltına alındığı olayda başına ve vücudunun çeşitli yerlerine taş isabet eden ve biber gazından etkilenen kişiler, yakında bulunan özel bir hastaneye kaldırıldı. Olayların devam etmesi üzerine Bulvar AVM civarındaki bazı esnaflar tezgahlarını toplayarak dükkanı kapatmak zorunda kaldı.