Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, siyasi iktidarın Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısındaki tutumunu eleştirdi. Yüksekdağ, siyasi iktidarın kendi dışında yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan verilerin çeyreği kadar inceleme çabası içerisine girmediğini öne sürdü.

Yüksekdağ, Gaziantep'te partisi tarafından düzenlenen basın toplantısında gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Ankara'da yaşanan bombalı terör saldırısına ilişkin konuşan Yüksekdağ, 7 Haziran sonrası gerilimi siyasi iktidarın tırmandırdığına vurgu yaptı. Yüksekdağ, “Türkiye'deki siyasi iktidar, Saray ve AKP merkezi özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra bütün Türkiye ve bölge sahasında işte bu tip katliamların önünü açacak bir savaş ve gerilim siyaseti izledi. 7 Haziran seçimlerinden sonra başlayan gerilim, çatışma, kutuplaştırma, ayrıştırma dili ve siyaseti ve yine 7 Haziran'dan sonra tırmanan askeri ve siyasi operasyonlar, bunların her birisi Türkiye'yi adeta bir çatışma, gerilim zeminine dönüştürdü. İşte böyle bir zemin içerisinde Ankara katliamı gerçekleştirilmiştir.” diye konuştu.

Ankara katliamını gerçekleştiren güçlerin kim olduğunun kendileri bakımından çok açık olduğunu belirten Yüksekdağ, “Katliamın siyasi sorumluları da tetikçileri ve bombanın pimini çekenler de bizim açımızdan çok nettir. IŞİD ve IŞİD canileri tarafından gerçekleştirilen bu kanlı katliamın siyasi sorumluları AKP ve saray iktidarıdır. Bizim açımızdan bu gerçek artık çok daha net, çok daha güçlü bir noktaya, aşamaya gelmiştir. Katliamın üzerinden bir hafta geçmiş olmasına rağmen hala siyasi iktidar kendisinin dışında yapılan araştırmalar sonucu ortaya çıkan verilerin, katliamın sorumlularını açığa çıkarmaya dönük verilerin çeyreği kadar bir araştırma inceleme ve veri açığa çıkarma çabası sergilememiştir. Bütün Türkiye toplumundan bir gerçek gizlenilmeye çalışılıyor. Siyasi iktidarın bu katliamdaki sorumluluğu gerçeği gizlenmeye çalışılıyor. Ama bizler bu sorumluluğun üzerinin örtülmesine izin vermeyeceğiz.” ifadelerini kullandı.

“ŞANLIURFA'DA BİR ARKADAŞIMIZA SAHTE TWİTTER HESABININ SAHİBİ OLDUĞUNU SÖYLEMESİ İÇİN İŞKENCE YAPTILAR”

Bugün Türkiye'de gerçekleştirilen katliamların her birisinin arkasında iki gerçeğin çıktığına işaret eden Yüksekdağ, “Birincisi IŞİD'li canlı bombalar, ikincisi bu canlı bombaların, katliamcıların devlet istihbaratı tarafından bilindiği ve desteklendiği. Bu iki gerçek Reyhanlı katliamından bugüne, bu katliamlarda devletin ve AKP'nin sorumluluğu gerçeği bu kadar açık biçimde ifşa olmasına rağmen, toplumun bütünü tarafından biliniyor olmasına rağmen bugün karşımızdaki siyasi iktidar 'Arsızlık, yüzsüzlük en büyük güçtür' fikrine dayanarak katliamdaki sorumluluğun üstünü örtmeye çalışıyor. Bir de bununla yetinmeyerek bizleri hedef gösteren çeşitli yaklaşımlar gerçekleştiriyor. HDP'li arkadaşlarımızı, HDP üyelerini bu katliamda bilgisi olan, sorumluluğu olan insanlar gibi yansıtmaya çalıştılar sahte sosyal medya hesapları üzerinden. En son yapılan, kısa sürede yapılan araştırmalar gösterdi ki o hesaplar MİT hesapları. MİT tarafından kullanılan ve yönlendirilen Twitter hesapları. Urfa'da HDP'li bir arkadaşımız o sahte hesabın sahibi olduğunu söylemesi için işkenceye uğradı. Kafasına silah dayanarak, 'Ben kontgerilla şefiyim' diyen insanların tehdidi, darp ve işkencesi altında sahte MİT'in hesabının kendisine ait olduğunu itiraf etmesi için işkenceye uğradı. Bu süre içerisinde yalanın bin türlüsü, suçun üzerini örtme manevralarının bin türlüsü ile karşı karşıya kaldık. Ama bütün bunlara rağmen başaramadılar. Bu katliamdaki sorumluluklarının üstünü örtemediler, örtemeyecekler.” şeklinde konuştu.

“IŞİD VE EL NUSRA'NIN ÜST DÜZEY YETKİLİLERİ HASTANELERDE TEDAVİ GÖRÜYOR”

Gaziantep'in de IŞİD terör örgütünün üssü haline getirildiğini savunan Yüksekdağ, şunları söyledi: "Gaziantep IŞİD'in, El Nusra, özelde de IŞİD'in üssü haline getirilmiş durumda. Benim bunu Antepliye anlatmama bile gerek yok. Antep'te çıkın herhangi bir sokakta yurttaşa mikrofunu uzatın, soruyu sorun. Ben burada konuşurken bile IŞİD'in, El Nusra'nın o çete yapılanmalarının üst düzey yetkilileri, sorumluluları, Antep, Kilis'teki hastanelerde tedavi görüyor. Bakın iddia ediyorum. Net söylüyorum. Kilis'teki hastanelerde şu an tedavi görüyorlar IŞİD sorumluları, El Nusra sorumluları. Bunlar belli başlı isimler ayrıca sadece militanları değil.”