Halkların Demokrasi Partisi (HDP) Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, AK Parti tarafından sıklıkla dile getirilen sağlık devrimini Kars'ta eleştirdi. Yüksekdağ, Kars Devlet Hastanesinde yaşanan 8 aylık hamile bir kadının sıra beklerken ölmesinin sağlıkta gelinen noktayı özetlediğine dikkat çekti.

Kars'ta partililerle bir araya gelen HDP Eş Başkanı Figen Yüksekdağ, Kars'a yatırım yapmayan iktidarın Türkiye genelinde dile getirdikleri sağlık hizmetlerini eleştirdi. Yüksekdağ, "Hiç utanmadan sıkılmadan sağlık devrimi yapmakla övünüyorlar. Hiç utanmıyorlar, hatırlamıyorlar, bilmiyorlar, bilmek istemiyorlar. Sizin sağlık devrimi yaptık dediğiniz bu memlekette daha Nisan ayında genç bir hamile kadın hastane kapısında çocuğuyla can verdi." dedi.

8 aylık hamile kadının adının Nurgül olduğunu hatırlatan Yüksekdağ, "Bugün Nurgül'ün adını sorsanız, Kars'ta sağlık devrimi yaptık diyenler, onun adını hatırlayamazlar" ifadelerini kullandı.

'SAĞLIKDA O DEVRİM, SİZİN ÖZEL HASTANELERİNİZ İÇİN YAPILDI'

Van'da babasının, amcasının sırtında teliste cansız bedeni taşınan Maharrem bebeğe de değinen Yüksekdağ, "Bu bebeğimiz ambulans gelmediği için ambulans gönderilmediği için babasının, amcasının sırtında cenazesi taşınan Muharrem bebeğin adını sorsanız, adını bilmezler. Hiç utanmadan sıkılmadan, Kars'a, Van'a gidip sağlık devrimi yaptık diyorlar. Biz sizin o devrimlerinizi çok iyi biliriz. O devrimler sizin özel hastaneleriniz için yapıldı." dedi.

Türkiye'de AK Parti sermayesinin en fazla kazandığı ve en fazla servetine servet eklediği sektör özel hastane sektörü olduğunu ileri süren Yüksekdağ, "Sülalelerinin özel hastaneleri için, parası ve serveti için sağlıkta devrim yaptılar. Bunların devrimi halkın karşı devrimidir. Bunlar devrim yaptık diyorlarsa bilinki orada halka karşı bir darbe vardır. İşte Türkiye'de ve Kars'ta da insan sağlığına karşı en büyük darbeyi bunlar yaptılar. Kars halen daha Cumhuriyetin ilk dönemlerinin alt yapısı ile yaşıyor" şeklinde konuştu.