CHP İzmir Başkanlığı görevinden sabah saatlerinde istifa kararı aldığını duyuran CHP İzmir İl Başkanı Alaattin Yüksel’in, il binasına girmeden CHP Genel Merkezi’ne gönderilmek üzere istifa dilekçesini verdiği öğrenildi. Bu arada CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun telefonla Yüksel’i aradığı ve ’istifa etme’ ısrarında bulunduğu iddia edildi. Yüksel’in buna rağmen istifa dilekçesini gönderdiği öğrenildi.
İzmir siyasetinde şok etkisi yapan karar sonrası parti kulislerinde çeşitli iddialar da yayılmaya başladı.
Yüksel’in; "Kılıçdaroğlu’nun yarınki Seferihisar programını basın yoluyla öğrendiği, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun da katıldığı Çanakkale’deki Anafartalar Zaferi’nin 101. yılı nedeniyle düzenlenen törenlere katılım için kaldırılacak otobüs konusunda genel merkezin tavrından rahatsız olduğu ve İzmir’deki Cumhuriyet ve Demokrasi Mitingi sırasında CHP Genel Başkan Yardımcıları ile bazı konularda fikir ayrılıklarına düştüğü" için istifa kararı aldığı iddia edildi. Yüksel’in, istifa dilekçesini CHP Genel Merkezi’ne sunmak üzere il binasına girmeden kapı önünde teslim ettiği öğrenildi.
20 Aralık 2015 tarihinde rakibi Nevzat Kavalar’ı 12 oy farkla yenerek il başkanı seçilen Alaattin Yüksel, Kültürpark’taki Celal Atik Spor Salonu’nda düzenlenen kongrede 281 oy almıştı.