Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, partisinin Denizli il teşkilatının düzenlediği bayramlaşma törenine katıldı. Çıkışta gazetecilerin sorularını cevaplayan Zeybekci, önceki günlerde istifa eden HDP’li bakanları eleştirdi. HDP’li bakanların Bakanlar Kurulu’nda farklı, basın toplantısında farklı konuştuğunu iler süren Zeybekci, “Ellerine tutuşturulan bir metini okudular.” dedi.

Geçen hafta yapılan Bakanlar Kurulu toplantısında HDP’li iki bakanın sırasıyla söz alarak gayet demokratik bir şekilde olgun ve nezaketli bir üslupla kendilerinin hükümette daha fazla görev yapamayacağını, ayrılmak istediklerini beyan ettiklerini aktaran Zeybekci, “Bazı şikayetlerde bulundular, onun üzerine sayın başbakanımız da bir devlet adamı, bir milliyetçi, bir ülkesini vatanını yürekten seven bir insan olarak bunların asıl sebebinin o bölgede bölücü terör örgütü olduğunu, tonlarca bombayı patlatanın kim olduğunu, bu hendekleri, bu tuzakları kuranların kim olduğunu, bu mayınları kuranların kim olduğunu, bu şehirlerde terör eylemi yapanların kim olduğunu, barajları okulları yolları yapan müteahhitlerin iş makinelerini ve bütün oradaki milletin değerlerini yok edenlerin kim olduklarını sordu. Bunu asıl yapanların terör örgütü olduğunu asıl sorgulanması gereken asıl orada bir şekilde karşı durulması gereken terör örgütü olduğunun altını çizdi. Son derece nazik bir şekilde, son derece kibar bir şekilde vedalaşarak ayrıldılar.” diye konuştu.

HDP’li bakanların içerideki konuşmalarından farklı bir şekilde, ellerine tutuşturulan bir metni okuduklarını iddia eden Zeybekci, “İlk defa okudukları da her hallerinden belli. Yani onlara ait olmayan bir metin ve ilk defa okunduğu her halinden belli olan bir metni okudular. İçerideki bakanlara yakışmayan bir tarzı orada ortaya koydular. Gerek cumhurbaşkanımız, gerekse sayın başbakanımız hedef alınarak son derece yakışıksız açıklamada bulunuldu. Bence birilerinin ellerine tutuşturdukları bir metindi, son derece basit, son derece açık, son derece aciz bir metindi.” diye konuştu.