Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, İzmir'de Ege Üniversitesi (EÜ) Kampüsü'nde çıkan olayda öğrenci Fırat Çakıroğlu'nun öldürülmesiyle ilgili değerlendirmede bulunarak, bunun Türkiye'de sistemin sıkışmasından ve tıkanmasından kaynaklandığını söyledi. Zeybekci, Denizli EGS Kongre ve Kültür Merkezi’nde, AK Parti İl Gençlik Kolları’nın kongresine katıldı.

Kongreden önce gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bakan Zeybekci, “Ben öncelikle İzmir'de öldürülen o kardeşimize Allah'tan rahmet diliyorum. Mekanı Cennet olsun inşallah. İnşallah bir an önce o genç kardeşimizi katledenler, öldürenler veyahut da onların arkasında onu kurgulayanlar diyelim, her biri yakalanarak hukuka ve adalete teslim edilir ve layık oldukları cezanın en şiddetlisine muhatap olurlar inşallah diyorum. 1980 öncesinde kardeşin kardeşe kıydırıldığı, 'sen sağcısın, sen solcusun' diye birbirlerine saldırtılarak bu topraklarda, bu ülkede her biri ülkenin geleceği olan, her biri bu memleketin geleceği olan üniversite öğrencisi, lise öğrencisi yaklaşık olarak 5 bin tane bu ülkenin evladı öldürüldü, katledildi. Böyle bir oyuna, böyle bir tuzağa çekildi.” dedi.

‘BİZ BU İĞRENÇ OYUNU BİLİYORUZ’

Bütün siyasi liderlerin, siyasette yer alan bütün demokratik kurum ve kuruluşların ve gençlerin tuzağa, oyuna bir daha düşmemesini dileyen Zeybekci, “Müslüman, bir delikten iki defa yılana ısırılmaz. Biz bu yılanı biliyoruz. Biz bu iğrenç oyunu biliyoruz. Bu tuzağı da biliyoruz. Allah'ın izniyle akıl galip gelecektir. Bu ülkenin evlatları, bu tuzağa bir daha düşmeyecektir. Üniversitelerimiz bir bilim yuvası, bir kardeşlik yuvası, ülkemizin geleceğinin planlandığı, ülkemizin geleceğinin tuğlalarının tek tek dizayn edildiği eğitim kurumları olacaktır. İnşallah tekrar edilmemesini dileyerek, ben tekrar kardeşimize, yavrumuza Allah'tan rahmet, ailesine ve dostlarına ve arkadaşlarına sabır temenni ediyorum.” diye konuştu.

Seçimden önce bu oyunların oynanacağını vurgulayan Bakan Nihat Zeybekci, “Oyunların her türlüsü oynanacaktır bu ülkede, yani bu da şundan kaynaklanıyor, Türkiye'de sistemin sıkışmasından ve tıkanmasından kaynaklanan bir şey. Bu da şu, yani sistem sıkıştı derken yanlış anlaşılmasın, iktidara normal yollardan gelecekleriyle ilgili ümidi olmayanların da belki bir şekilde cesaretlendirdikleri böyle hareketlerle ülkeyi istikrarsızlaştırarak, ülkenin dinamiklerini bozarak, dengelerini sarsarak, belki ülkede o kargaşadan, o karmaşadan rant sağlamak isteyenlerin bu tarz oyunları hep olacaktır ama başarılı olamayacaklar inşallah.” dedi.