AK Parti MKYK Üyesi Zeynep Alkış, FETÖ ile hesaplaşmanın başladığını belirterek, kalkışmanın, kumpas ve hain planların hesabının yargı önünde sorulacağını ve en ağır şekilde cezalandırılacağını söyledi.
Darbe girişi esnasında ve sonrasında verilen mücadeleden dolayı kamuoyuna teşekkür eden Zeynep Alkış, “Kanlı darbe girişimi ve işgal kalkışması sırasında ve sonrasında meydanı FETÖ terör örgütüne bırakmayan tüm halkımıza yürekten teşekkür ediyorum. Darbe girişimi esnasında gösterdiği yüksek cesareti, vatan ve demokrasi nöbetine taşıyan, yüksek sesle ‘teröre ve vesayete hayır’ diyen bu millet sadece Türkiye’nin değil tüm dünyanın onurunu korumuştur. Millet, dik duruşuyla dünyanın 5’ten büyük olduğunu göstermiştir” dedi.
Meydanlarda milletin kardeşlik hukukuna sahip çıktığını kaydeden ve “Birlik ve beraberliğini korumuştur. Yüreklerini birleştirip hainleri püskürtmüştür. Bu destansı duruş tarihe zafer olarak adını yazdırmıştır” diyen Zeynep Alkış, hainlerin işgal girişiminin tarihe “Alçaklık” olarak not düşüldüğünün altını çizdi.
FETÖ’den yargı önünde kalkışmanın, kumpas ve hain planların hesabının sorulacağını ifade eden Alkış, “Hiç şüphe yoktur ki en ağır şekilde cezalandırılacaktır. Antidemokratik her türlü girişimin karşısında kararlılıkla durmaya devam edeceğiz. Milletimizle omuz omuza verip, ihanet çetelerinden, darbecilerden, vesayetçilerden, kardeşliğimizi hedef alanlardan hesap soracağız. Milletin derin hafızasında mahkum olan Fetullahçı Terör Örgütü’nün ve işbirlikçilerinin hukuk çerçevesinde yargılanarak en ağır ve caydırıcı cezaları alması için de mücadele edeceğiz” diye konuştu.