Hepimizin de bildiği gibi Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum öncesinde; ‘’16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz! ’sözünü kullanmıştı. Acaba Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi sürprizlere hazırlanıyor?

Türkiye, bir demokrasi yarışını daha geride bıraktı. Demokrasinin olmazsa olmazı olan sandıklar kuruldu ve vatandaşın iradesi ortaya çıktı. Seçmen sandığa gitti ve sandıktan çıkan ‘Evet’ sonucuna bir başka değişle milletin bu tercihine artık herkesin saygı duyması gerekiyor.

‘’Yenilen Pehlivan Güreşe Doymaz’’ durumunu bir kenara bırakarak, bundan sonra izlenecek yola bakmak lazım. Hükümetin artık hiçbir bahanesi kalmadı. Terörle mücadele, Fetöyle mücadele, Uluslararası ilişkiler, Ekonomik gelişmeler, Milli ve Yerli projeler…

Millet, her zaman olduğu gibi yine Ak Partiye istediğini verdi. Artık hükümetin hiç bir bahaneleri de kalmadı. Köşemin başlığında olduğu gibi sürprizlere değinecek olursam hatırlarsınız, Cumhurbaşkanı Erdoğan, referandum öncesi;’’16 Nisan'dan sonra sürprizlerle karşılaşabilirsiniz’’ sözünü kullanmıştı. Acaba Cumhurbaşkanı Erdoğan, hangi sürprize hazırlanıyor? Avrupa Birliği ile ilişkiler mi kesilecek? Yoksa İdam konusunda hızlı bir adım mı atılacak? Yoksa Suriye’ye yeni bir operasyon mu yapılacak? Bunların sürpriz olacağını düşünmüyorum.

Cumhurbaşkanı Erdoğan asıl sürprizi bence MHP ile yapacak. Nasıl mı? Referanduma götürülen maddeler konusunda MHP’nin çıkışı Ak Parti’nin elini güçlendirdi ve birlikte bu anayasa milletin önüne götürüldü.

Elbette ki bu süreçte kesinlikle bir pazarlık söz konusu olmadı ve olmazdı da. Bu tutum Bahçeli’nin karakterine yakışmaz.

Bende bu noktada Erdoğan’ın partiye dönüşünün ardından MHP ile bir sürpriz yapacağını düşünüyorum. Bu sürprizin de kabineye MHP’lilerin alınması ile olacağını düşünüyorum. Yani, Ak Parti 3 Kasım 2019 tarihine kadar MHP ile uyum içinde çalışacak. Bunu da kabineye 3 veya 4 tane MHP’linin alınması ile yapılacağını düşünüyorum.

Asıl sürpriz bu olur. Bunun dışındaki gelişmeler zaten milletin tahmin ettiği gelişmeler. MHP’liler kabinede yer alır mı? Bekleyeceğiz ve yakında göreceğiz...