Rektör beyle ilgili ön yargılı değilim, öncelikle bunu belirtmek isterim. 
Rektör bey YÖK’e giden 6 kişilik listenin 3’üncü sırasında bulunuyordu. YÖK’te ne olduysa 3’ücü sıradan ilk sıraya yerleşerek Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın masasına gitti. Orada 7 üniversitenin rektörüyle birlikte ataması imzalandı. 
Rektör Deveci 480 öğretim üyesinin sadece 55’ini alarak rektör seçildi ve şimdilerde duyduğuma göre o 55 kişiyi baş tacı ediyormuş. Bu arada kendisiyle birlikte atanan 7 rektör arasında en az oyu alan da Sayın Deveci bunu da belirtmek isterim.
Kasım ayında görevini devir alan Rektör Deveci’den şuana kadar Kahramanmaraş umduğunu bulamadı. Geçen yılki rektörlük seçimlerine ne STK’lar, ne iş dünyası, ne siyaset, ne de Kahramanmaraş lobiciliği müdahale de bulunmadı.
Rektör Deveci’yi YÖK kolladı, senatoda önceki yönetimi çalıştırmayarak hemen hemen her şeye muhalefet olan Deveci istediğini alarak Rektörlük koltuğuna oturdu. Oturur oturmaz gelecek dönemdeki rektörlük seçimini düşünmeye başladı ve 35’e yakın çoğunluğunu Adana ve Osmaniye bölgesinden olan kendisine oy verecek yeni öğretim üyeleri aldı.
Bunu da Kahramanmaraşlı idareciler düşünsün, memleketin 170 tane öğretim üyesi varken ve tarihe ismini altın harflerle yazılmış bir Kahramanmaraş’ta öğretim üyelerinin yok sayılması ne kadar etik bir durum. Kahramanmaraşlı öğretim üyeleri kendi memleketlerinin üniversitelerinde misafir durumuna düştü. Hele Deveci’ye oy vermeyen Kahramanmaraşlı akademisyenlerin üniversitede ne durumda hangi psikolojik baskılara maruz kaldığını düşünmek bile tüylerimi diken diken yapıyor. Ben bazılarını iç güvey’sine benzetiyorum.
Neyse dönelim gaflara; önce iktidar partisinin bir ilçe başkanının küçük bir ricasından başlamak istiyorum. Halkın menfaatlerini korumak ve mağduriyetlerini gidermek için uğraş veren Ak Partinin bir ilçe başkanı Rektör Bey’e ricada bulunarak bir personelin mağduriyetinin giderilmesi için yer değişikliği talebinde bulunuyor. Rektör Deveci ‘bu yer değişikliğini gerçekleştiremem. Gerekirse istifa ederim yine gerçekleştirmem’ diyor. Kendisinin ilkelerine göre doğru olabilir, fakat iktidarın bir ilçe başkanına takındığı tavır düşündürücü. 
Sonra; KMTSO’nun meclis toplantısına katılıyor, kent ekonomisinin temel taşlarını oluşturan ve en çok ihtiyaç duyacağı işadamlarına yönelik, ‘siz beni desteklemediniz, ben yine de rektör oldum’ diyerek iş adamlarına mesaj gönderiyor. Deveci’nin kendisine destek vermeyenlere takındığı tutum burada da ortaya çıkıyor.
Daha sonra MHP’li iki ilçe başkanı Rektör Deveci’ye hayırlı olsun ziyaretinde bulunuyor. MHP’li iki ilçe başkanı başlıyor Ak Partinin icraatlarını eleştirmeye. Rektör Deveci hemen devreye giriyor; ‘siz nasıl Ak Partinin İlçe Başkanlarısınız, nasıl olurda partinizi eleştirebilirsiniz’ hemen ilçe başkanları cüzdanlarından kartvizitleri çıkartarak ‘Sayın Rektör biz MHP’nin ilçe başkanlarıyız’ diyor. Rektör ne diyeceğini şaşırıyor, protokolü tanımayan Rektörümüz ofsayda düşmeye devam ediyor. 
Allah rahmet etsin Kemal Sunal’ın ‘Kibar Feyzo’ isimli sinema filminin en sonunda sanatçı hakime soruyor. ‘Hakim Bey siz söyleyin suç kimde?’
Kalın sağlıcakla