Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Rize Milli Eğitim Müdürlüğü koordinesinde düzenlenen Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliği bu yıl Denizciler İlköğretim Okulu’nda yapıldı.
Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğinde mendil kapmaca, halat çekme, dokuz taş ve yakan top oyunları ile Öğrencilerin hem birbirleri ile kıyasıysa yarıştıkları hem de büyük keyif aldıkları görüldü.
Unutulmaya yüz tutan ve çağımız çocuklarının teknoloji bağımlısı olmasından dolayı toplu oynanan oyunlardan uzak kaldıklarını dile getiren Rize Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Mustafa Çelik “ Geleneksel Çocuk Oyunları Şenliğimiz kapsamında Merkez Denizciler İlköğretim Okulunda etkinliklerimizi gerçekleştirdik. Gelecek nesillere bu oyunlarımızı miras bırakacağız. Bizlerin hedefi kıymetli çocuklarımızın birbirleri ile vakit geçirmeleri, kaynaşmaları ve paylaşımda bulunmalarıdır. Bu organizasyonlar bundan sonra ki senelerde de daha geniş kapsamlı yapılmaya devam edilecektir. Oyunlarımızın bazılarına bizde eşlik ettik. Bu güzel etkinlikte Emeği geçenlere teşekkür ediyorum” diye konuştu.