Rize’nin Çayeli İlçesi’nde Senoz Derneği, İstanbul Ataşehir’de sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek iki oğlu ölen bir oğlu yatalak kalan anne Havva Yılbaşı’na ev kiraladı, eşyalarını aldı.

İstanbul Ataşehir’de 23 Aralık’ta meydana gelen olayda sobadan sızan gazdan zehirlenen Hüseyin (42) ve Sabri Yılbaşı (34) hayatını kaybetti, oksijensiz kalan Mustafa Yılbaşı (40) felç geçirdi, yatağa bağımlı hale geldi. Çayeli İlçesi Senoz Vadisi’ndeki Çukurluhoca Köyü’nden olan aileye Senoz Derneği sahip çıktı. Çayeli İlçesi’nde bir ev kiralayan dernek, eşyalarını aldığı eve yatalak oğlu Mustafa Yılbaşı ile Havva Yılbaşı’nı yerleştirdi. Dernek şimdi daireyi aileye satın almak için yardım kampanyası başlattı.

Yılbaşı ailesini evinde ziyaret eden Senoz Derneği Başkanı Bahattin Boncukçu, Çayeli Temsilcisi Ahmet Ali Kork ile Dernek Üyesi Yargıtay 9’uncu Ceza Dairesi Başkanı Burhan Karaloğlu, geçmiş olsun dileklerini iletti, her zaman yanında olduklarını bildirdi. Senoz Derneği Başkanı Bahattin Boncukçu derneklerin bu tür hizmetler için var olduğunu belirterek "Bizler İstanbul’dan buraya ailenin naklini sağladık. Kaymakamlığımız ve belediyemiz bizlere yardımcı oldu. Çayeli’nde aileye ev kiralandı. Aileye bir nebze faydamız olduysa ne mutlu bize. Şimdi aileye bir ev almak için kampanya başlattık. Senoz halkının katkılarıyla bu evi alacağız" dedi.