Batı Amerika’da yaşayan Türklerin kurduğu Pacifica Enstitüsü, Charlie Hebdo dergisine yapılan terör saldırılarını 'Aşırılığa Karşı Müslüman Sesler' temalı bir panelde kınadı. California’dan Federal Milletvekili Loretta Sanchez'in desteği ve Bayan Cleramont Universitesi işbirliğiyle gerçekleştirilen programda, Los Angeles bölgesinin önde gelen Müslüman kanaat önderleri ve akademisyenler birer konuşma yaptı. Farklı din ve etnik geçmişe sahip yerli ve yabancı yaklaşık 200 kişinin izlediği program Amerikan CBS televizyonunda da haber oldu.

Orange County şubesinin organize ettiği programda konuşmacılar, farklı din ve etnik geçmişe sahip yaklaşık 200 katılımcıya terörün hiç bir dinde yeri olmadığı ve din, dil, ırk ayrımı yapmadan bu tür hadiselere hep birlikte karşı durmak gerektiği mesajı verdi.

HZ. MUHAMMED BARIŞI YAYMAYA ÇALIŞTI

Konuşmasına Hz. Muhammed’in hayatından örnekler vererek başlayan Bayan Claremont Üniversitesi Rektörü Jihad Turk, Hz. Peygamber’in etrafındakileri aşırılıklara karşı uyararak iyi insan olmayı öğrettiğini belirtti. Jihad Turk, Hz. Muhammed’in geçmişten gelen geleneği takip etmediğini, sorguladığını ve savaştan ziyade toplumda barışı yaymaya gayret ettiğini vurguladı.

'İSLAMDA TERÖRÜN YERİ YOK'

Ulusal Fıkıh Konseyi Baskanı İmam Muzammil Sıddıki, terör hadiselerinin insanlığa karşı korkunç ve kabul edilemez bir suç olduğunu, İslam'ın hiç bir kişi veya grubu öldürmeye müsaade etmediğini vurguladı. Sıddıki, İslamiyet'te terörün kattiyen yeri olmadığının altını çizdi dile getirdi.

'TERÖRİZM DİKTATÖRLÜKTEN KAYNAKLANIYOR'

Dünyanın en huzurlu dini İslamiyet olduğuna işaret eden Güney California Şii Konseyi Başkanı İmam Sayed Mustafa El-Kazvinî, nefret söylemi, fanatizm ve terörist eğilimlerin Müslüman nüfusun çoğunlukta olduğu ülkelerdeki diktatörlük rejiminden kaynaklandığına dikkat çekti.

Şii Konseyi Başkanı, Müslüman dünyasında din eğitimi eksikliği, insan hakları ihlâlleri, ifade özgürlüğü kısıtlamaları ve demokratik olmayan yönetimler gibi unsurların birçok insanı göç etmeye zorladığının altını çizdi.

MÜSLÜMANLAR KAYITSIZ ŞARTSIZ TERÖRÜ KINAMALI

Bayan Claremont Üniversitesi İslam Araştırmaları öğretim üyesi Dr. Özgür Koca, İslam'ın ana temasının rahmet ve iyilik olduğunu, İslamî ülkelerde asıl problemlerin politik ve ekonomik sebeplere dayandığına işaret etti. Koca, dünya genelindeki Müslümanların kayıtsız şartsız terörü kınaması gerektiğinin altını çizdi.

ABD Milletvekili Loretta Sanchez’in mesajının okunmasıyla başlayan programda ev sahibi Pacifica Enstitüsü'ne katkısından ötürü takdirname sunuldu.

Moderatörlüğünü California State Long Beach den Dr. Sophia Pandya’nın yaptığı panelin sonunda katılımcıların sorularına verilen cevaplar dinleyicilerden alkış aldı.