Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat ve Melikşah Üniversitesi Mühendislik Mimarlık Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Halidun Keleştemur Nijerya Türk Nile Üniversitesi’ne ziyaret gerçekleştirdi. Rektör Prof. Dr. Mat ve Prof. Dr. Keleştemur ziyaretleri sırasında Nijerya Türk Nile Üniversitesi ile ikili anlaşmalara imza attı.

Nijerya’nın başkenti Abuja’da 2009 yılında kurulan ve 750 öğrencisi bulunan Nijerya Nil Üniversitesi ile yapılan anlaşmaya göre Melikşah Üniversitesi, Nile Üniversitesi’ne öğretim elemanı yetiştirme ve araştırma konularında destek verecek. Ayrıca anlaşmalar sonucunda iki üniversite arasında karşılıklı olarak lisans ve yüksek lisans öğrencisi değişimi mümkün olacak.

Ziyarette Nile Üniversitesi’nin düzenlemiş olduğu sosyal etkinlik projelerine de katılan Rektör Prof. Dr. Mat, üniversitenin sosyal yardım kulübü öğrencilerinin düzenlemiş olduğu proje kapsamında başkent Abuja’nın bir civar köyündeki öğrencilere kırtasiye yardımı yaptı ve yardım dağıtım törenine katıldı. Proje kapsamında öğrencilere çeşitli defterler, kalem setleri ve geometri setleri dağıtan Rektör Prof. Dr. Mat, yardım setlerini alan öğrencilerin mutluluğunun görülmeye değer olduğunu ifade etti.

Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut Mat, başkent Abuja’da bulunan Nijerya Yüksek Öğretim Kurumu’nu ve Başkanını da ziyaret ederek Melikşah Üniversitesi plaketini takdim etti. Nijerya Yüksek Öğretim Kurumu Başkanı Dr. Amadu Ali Melikşah Üniversitesi’nin broşürlerini inceleyerek binaların modern yapısı ve üniversitenin geldiği aşamayı takdirle karşıladığını ifade etti. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Başkan Dr. Amadu Ali önümüzdeki yaz yapmayı düşündüğü Türkiye ziyaretinde Melikşah Üniversitesi’ni ziyaret edeceğini ifade etti. Ayrıca Melikşah Üniversitesi delegasyonu Nijerya YÖK binasında birçok üst düzey yetkili ile görüşerek bilgi aldı.

Ziyaret kapsamında Melikşah Üniversitesi tanıtımı için okullara ziyaret yapan Rektör Prof. Dr. Mat, Nigerya Türk Erkek, Karma ve Kız liselerinde tanıtımlar gerçekleştirerek öğrencilere genel olarak kampüs imkanları ve Kayseri hakkında bilgiler verdi. Öğrencilerin üniversite kampüsünü çok beğendiğini ifade eden Rektör Prof. Dr. Mat, "Öğrenciler genel olarak başvuru koşulları, barınma koşulları, sosyal imkanlar ve sosyal hayat hakkında sorular sordu" dedi.

Halen Afrika ziyaretlerini sürdüren Melikşah Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mahmut D. Mat, Nijerya’nın dışında diğer ülkelere de ziyaretler gerçekleştirecek.