Eğitim çalışanlarına, seyahat etmek isteyenlere, sinema, kafeterya gibi yerlere girmek isteyenlere ya aşını ol ya da haftada en az iki defa PCR testi yaaptır dayatmasına tepkiler dinmiyor. Sağlık Bakalnığının bugüne kadar, testin herkese yapılmasının doğru olmadığınısöylemesine rağmen, 6 Eylül'den itibaren hiç bir semptom göstermese bile 48 saatte bir test yaptırmaya mecbur bırakmasına tepkiler artarak devam ediyor.

Bilindiği gibi 6 Eylül'den itibaren konser, tiyatro ve sinema gibi faaliyetlere girişte negatif test sonucunu göstermesi gerekecek. Vatandaşlardan uçak ve toplu taşıma aracıyla şehirlerarası yolculukta da 48 saat öncesinden PCR testi yaptırması istenecek. Aşı yaptırmayan öğretmenler ise haftada iki kez PCR testi vermek zorunda. 

SAĞLIK BAKANININ KENDİSİYLE ÇELİŞMESİ GÜNDEM OLDU

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın daha önce söylediği  'Herkesin test yaptırması diye bir şey yok. Dün İstanbul'da insanlar test kuyruğuna girdi. Bu doğru bir yaklaşım değil. Testi ancak hekim uygun görürse yaptırabilir olmalıyız' sözleri sosyal medyada gündem oldu.

Sosyal medyada yazan on binlerce kişi Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın kendi kendisiyle çelişen açıklamalarına dikkat çekti ve Sağlık Bakanının güvenilirliğinin kalmadığını ifade ettiler