İzmir’de yaşayan ve serbest meslek sahibi olan Güneri Yörükoğlu, obezite ameliyatı olduktan bir yıl sonra 120 kilogramdan 75’e düşerek dünya evine girdi. Ameliyatın ardından yaşadığı en büyük değişikliğin evlilik olduğunu belirten Yörükoğlu, “Hayatım değişti, çok mutluyum” dedi.
Aşırı kiloları nedeniyle merdivenleri çıkamayan, yürümekte bile güçlük çeken İzmirli Güneri Yörükoğlu’nun (37) obezite dolayısıyla sağlığı da bozuldu. Nefes almakta güçlük çeken Yörükoğlu, doğal yollardan kilo veremeyince iki yıl önce ameliyat olmaya karar verdi. Obezite ameliyatlarını gerçekleştiren Genel Cerrahi Uzmanı Doç. Dr. Serdar Kaçar’a muayene olan Yörükoğlu, 24 Haziran 2014 tarihine ameliyat için gün aldı. Dr. Serdar Kaçar ve ekibi tarafından gerçekleştirilen başarılı ameliyatla midesi küçültülen Yörükoğlu, yeni bir hayata adım attı.
Kiloları attı, yüzüğü taktı
Sağlığına kavuştuktan sonra hayatında önemli bir değişikli yapan ve öz güven kazanan Yörükoğlu, 120 kilogramdan 75 kilograma düştü. Genç adam, daha sonrada hayatının aşkını buldu ve Tuba Türk (30) ile evlenme kararı aldı. Bir yandan zayıflayan Yörükoğlu, diğer taraftan da düğün hazırlıklarını sürdürdü. Operasyondan bir yıl sonra Tuba Türk ile dünya evine giren Yörükoğlu, “Çok mutluyum. Hem kilolarımdan kurtuldum hem de mutlu bir evlilik gerçekleştirdim” şeklinde konuştu.
Dr. Serdar Kaçar’a duyduğu güvenin ameliyat kararı vermesinde etkili olduğunu ifade eden Yörükoğlu, “Ameliyat olmadan önce merdiven çıkamıyordum, nefes almakta dahi zorlanıyordum. Ameliyat olduktan sonra her şeyim değişti. Yürümem, görüntüm, yaşam kalitem. Obeziteyle mücadele eden herkese ameliyat olmasını tavsiye ediyorum. En büyük değişim de özel hayatımda oldu. Ameliyattan bir yıl sonra evlendik” diye konuştu.