LÖSEV'li çocuklar, hafta kapsamında aileleriyle birlikte valilik bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Lösemiye dikkat çekmek için ellerinde 'Haydi Bir Tuğlada Sen Koy' dövizleriyle Özel İdare İş Merkezi önünde toplanan LÖSEV'li çocuklar, daha sonra valilik bahçesindeki Atatürk anıtına çelenk bıraktı.

Grup adına açıklama yapan, Gülseren Altay, Türkiye'nin en donanımlı onkoloji hastanesini ve Avrupa'nın ilk onkoloji kentini tamamlamak ve oluşturmak için küçük büyük herkesten yardım beklediklerini belirtti.

Altay,  çağın vebası olarak bilinen ve çığ gibi büyüyen kanser hastalığının her yıl bir şehir dolusu insanın yok ettiğini ifade ederek, şunları kaydetti:

"İnsanlık ölmesin, insanlar da ölmesin teması ile 70 milyon kişiye seslenilen bu kampanya sayesinde yapılacak olan donanımlı hastane sizlerin eseri olacaktır. Belki sana, bana, bir yakınımıza, belki de çok sevdiğimiz çocuklarımıza, kardeşlerimize kısaca hepimize hayat verecektir. Hayatta dikili bir taşınızın, hastanemizin duvarında bir tuğlanızın olmasını istiyorsanız, kampanyamıza destek olarak tanesi 10 TL'den bir, on, yüz ya da on binlerce tuğla satın alabilirsiniz."

Kanser hastalığına yakalananların sadece yüzde 20'sinin kurtarılabildiğine işaret eden Altay,  LÖSEV olarak çocuklarda elde edilen yüzde 90'lık başarının erişkinlerdede yakalanması olduğunu söyledi.

Grup, açıklamanın ardından saygı duruşunda bulunarak İstiklal Marşı okudu.