Çanakkale’de 14 yıl önce böbrek yetmezliği yaşayan Fatma Türker, yıllar sonra eski sağlığına kavuştu.
Çanakkale’de böbrek yetmezliği nedeniyle diğer büyük illerdeki hastanelerinin kapılarını organ nakli için aşındıran 67 yaşındaki Fatma Türker, şifasını bundan 4 ay önce Çanakkale’nin Kepez beldesi’nde bulunan Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Araştırma ve Uygulama Hastanesi’ne yaptığı başvuru sayesinde buldu. ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesinde yatan Fatma Türker’e 27 Temmuz günü meydana gelen trafik kazasında tedavi altına alınan ve beyin ölümü gerçekleşen Nimet Taşkıran’ın (38) bir böbreği 30 Temmuz günü ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi organ nakli ekibi tarafından başarılı bir ameliyata ile nakledildi. Başarılı geçen operasyonun ardından Fatma Türker tekrar eski sağlığına kavuştu.
Organ nakli operasyonunu başarıyla tamamlandığını belirten Organ Nakil Merkezi ekibinden Yrd. Doç. Dr. Serkan Bakırdöğen, "Fatma hanım bizim kendi merkezimizde, böbrek nakli yaptığımız 18’inci hastamız. Fatma hanımın genel durumu iyi. Yaklaşık 3 gün önce böbrek nakli yaptık. 38 yaşında trafik kazası nedeniyle beyin ölümü gerçekleşmiş olan genç bir hastanın böbreğini Fatma hanıma naklettik. Operasyon başarılı oldu. Ve şuanda nakil ünitemizde takip ve tedavisini yapıyoruz. Fatma Hanım yaklaşık 14 yıldır son dönem böbrek yetmezliği nedeniyle haftada 3 seans hemodiyalize girmekte olan bir hastaydı. Bugüne kadar idrarı çıkışı yoktu. Böbrek naklinin ardından artık az da olsa idrar çıkışı başladı. Bunun daha da artacağını ve takılan böbreğin en kısa zamanda vücuduna uyum sağlayacağını, uzun yıllarda işlev göreceğini umut ediyoruz" dedi.
14 yıl sonra böbrek nakli ile kendisini çok iyi hissettiğini belirten Fatma Türker ise "4 aydır bekliyorum. Bundan önce böbrek nakli için Bursa’daydım. 14 yıldır bekliyordum. Kısmet bugüneymiş. Doktorlarımızın hepsi iyi, her gün bizimle ilgileniyor. Ayağa kalkıyorum. Yürüyorum. Böbrek bağışı yapan aileden Allah razı olsun. Yüreğim kıpırdıyor" diye konuştu.