Bartın’da 2 dakika içinde park halindeki otomobili çalan zanlı güvenlik kamerasına yakalandı.
Edinilen bilgiye göre, olay Bartın Kırtepe Mahallesi’nde bulunan Cumhuriyet Ortaokulu önündeki yolda meydana geldi. Erol Cezayirli dün gece saat 23.00 sıralarında 74 AF 013 plakalı otomobilini Cumhuriyet Ortaokulu önünde park ederek, çarşı merkezine gitti. İşlerini hallettikten bir süre sonra otomobilini park ettiği yere gelen Erol Cezayirli aracının yerinde olmadığını gördü. Olayın şaşkınlığını yaşayan ve kendi imkanlarıyla otomobilini bir süre arayan Cezayirli sonuç alamayınca durumu polislere bildirdi. Olay yerinde inceleme yapan polis ekipleri çevrede bulunan güvenlik kamarası kayıtlarından yola çıkarak, geniş çaplı arama çalışması başlattı.
HIRSIZLIK OLAYI KAMERALARA YANSIDI
Bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından kaydedilen görüntülerde, park halinde bulunan otomobilin yanına gelen bir kişi görünüyor. Etrafı kolaçan eden zanlı daha sonra Erol Cezayirli’nin otomobilin kapısını açıyor. Otomobile binen zanlı rahat tavırlar sergileyerek, hiç zorlanmadan otomobili çalıştırarak oradan uzaklaşıyor. Zanlının güvenlik kamera kayıtlarına göre, hırsızlık olayını 2 dakika içinde yaptığı görünüyor.
Araç sahibi Erol Cezayirli, “Dün gece saat 23.00 sıralarında otomobilimi buraya park ederek, çarşıya gittim. Çarşıdaki işlerimi hallettikten sonra döndüğümde otomobili yerinde bulamadım. Kendi imkanlarımla arama yaptım. Sonuç alamayınca durumu polislere haber verdim” dedi.
Çalınan otomobil olaydan 20 saat sonra Orta Mahalle Demirciler Sokak’ta terk edilmiş olarak bulundu. Polis olayla ilgili soruşturmasını sürdürüyor.