Ankara Çankaya'da 25 yaşındaki Rümeysa Berin Şen'in kullandığı otomobil, yol kenarında park halinde bulunan kamyona arkadan çarptı.

Çarpmanın şiddetiyle hurda haline gelen araçta sıkışan ve itfaiye ekiplerinin bir saatlik çalışmasıyla çıkarılan Şen vefat etti.

Tıp fakültesinden yeni mezun olan ve Tıpta Uzmanlık Sınavı'nı (TUS) yeni kazanan Rümeysa Şen'in temmuz ayında Ankara Şehir Hastanesi Kadın Doğum Kliniği'nde asistan doktor olarak göreve başladığı, kazanın 36 saatlik gece nöbetinden çıkıp otomobiliyle evine gittiği sırada meydana geldiği öğrenildi.

Kamyon şoförünün marketten alışveriş yapmak için aracını yol kenarına park ettiği belirtildi.

'HEKİMLERİN SESİNİ DUYUN'

Ankara Tabip Odası, sosyal medya hesaplarından kazayla ilgili şu mesajı paylaştı: "Genç bir meslektaşımızı kaybettik… Çok üzgün ve kızgınız! Yoğun iş yükü, gün aşırı uykusuz nöbetlerin yol açtığı çalışma koşulları sonucunda bir #AsistanHekim arkadaşımızı yitirdik.

Bir meslektaşımızı kaybetmenin derin üzüntüsü içindeyiz. Gün aşırı nöbetler ile nöbet sonrası izin olmaksızın insanlık dışı koşullarda çalıştırılan, mobbinge uğrayan, şiddet gören hekimlerin sesini duyun!" 

Türk Tabipleri Birliği Asistan ve Genç Uzman Hekimler Kolu ise "Yoğun iş yükü, gün aşırı uykusuz nöbetlerin yol açtığı çalışma koşulları sonucunda bir #AsistanHekim arkadaşımızı yitirdik" mesajı yayınladı.