Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürlüğü, kuduza karşı başlattığı kampanya kapsamında il genelinde 6 bin kedi ve köpeğe kuduz aşısı yapıldı.

Yozgat Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Ziyaattin Özdemir, 2015 yılı hayvan hastalıkları ile mücadele kapsamında il genelinde 'Kuduz Aşılama Kampanyası' yapıldığını söyledi. Özdemir, Yozgat il genelinde toplam 6 bin köpek ve kediye kuduz aşısı yapıldığını belirterek, ''Bölgemizde kuduz vakalarının yaşanmaması için kedi ve köpekleri aşıladık. Aşılama çalışmalarında aşısız kedi ve köpek kalmaması için vatandaşlarımızda ekiplerimize yardımcı olmuşlardır. İnsan ve hayvan sağlığını tehdit eden bu hastalığa karşı başlatılmış olan kampanya da başarılı sonuç alınmıştır.'' dedi.

İl genelindeki sahipli, sahipsiz tüm kedi ve köpeklerin aşılanması için gerekli özenin gösterildiğini vurgulayan Özdemir, “Köylerde bulunan çoban köpekleri ve evlerde beslenilen kedilerin mutlaka aşılarının düzenli olarak yapılması gerekir. Aksi takdirde kuduz ile birlikte diğer bulaşıcı hastalıklarda sahiplerine bulaşabilir. Bu yüzden kedi ve köpek besleyen vatandaşlarımızı daha duyarlı olması gerekir.” diye konuştu.