Sağlık ürünleri alanında dünyanın önemli markalarından Abbott, ilaç üretim hattını Türkiye’ye taşıma kararı aldığını açıkladı.

Sağlık ürünleri alanında dünyanın önemli markalarından Abbott, bugüne kadar Türkiye’ye ithal edilen ilaçlarının üretimini Türkiye’ye taşıdığını açıkladı. Şirket, yüksek katma değere sahip kardiyovasküler, gastroenteroloji ve nöroloji gibi terapötik alanların tedavisine yönelik toplam 23 ürünün üretimini Türkiye’ye kaydırma kararı aldığını bildirdi. Söz konusu ilaçlar, Türkiye’de Saya Grubu bünyesinde faaliyet gösteren Pharmactive İlaç tesislerinde üretilecek.

"Milli ekonomiye katkıda bulunacağız"

Abbott Türkiye ve Bağımsız Devletler Topluluğu Bölge Direktörü Asım Çifter, konu ile ilgili yaptığı değerlendirmesinde, "Yerel ilaç üretimi, yerel ekonominin desteklenmesi açısından önemli bir rol oynamaktadır. Bu atılım ile hem milli ekonomiye katkıda bulunacağız hem de Abbott’un sağlıklı bir yaşama erişim imkânı veren kaliteli çözümlerine ulaşma imkânı sunacağız. Ayrıca Türkiye’de üretilmeye başlanan bu ürünlerin farklı ülkelere ihracatını da gerçekleştireceğiz" dedi.