Vatandaşlara abur cubur yerine doğal gıdalar tüketmeleri tavsiyesinde bulunuldu.

Sempozyumun oturum başkanlığını Dr. Ferda Ayhan Yalçın üstlenirken, Diyetisyen Pınar Dellal, Uzm.Yrd.DoçDr. Feyza Umay Koç ve Dr. Yurdagül Arıkan konuşmacı olarak katıldı. Güvenli Gıda Günleri kapsamında düzenlenen sempozyumda Diyetisyen Pınar Dellal doğru bilinen yanlışlara dikkat çekerek, "Hazır dondurmaları sağlıklı sanıyoruz, ancak içeriklerinde süt, yumurta, meyve parçaları gibi doğal gıdalar barındırmıyorlar. Aksine süt tozu, glikoz şurubu ve sentetik malzemelerle üretiliyorlar. Gıda ürünleri alırken etiketi kontrol etmeliyiz." dedi. Dellal ayrıca kola, cips gibi atıştırmalık yiyecek ve içeceklerin yerine meyve, yoğurt, ayran gibi doğal ürünleri tavsiye etti.

Halkın sağlığıyla ilgilenmenin yerel yönetimlerin temel görevlerinden olması gerektiğini belirten Konak Belediye Başkanı Dr. Hakan Tartan ise "Sağlıklı bireyler sağlıklı toplumları oluşturur. Beslenme kuşkusuz sağlığımız için en önemli unsurlardan. Yapay gıdalar, aşırı yeme, hareketsizlik gibi obeziteye ve daha birçok hastalığa yol açacak alışkanlıklar insanın kendisine bilerek kötülük yapması, ölüme yaklaştırması demek. Bu sebeple önce çocuklarımız ve gençlerimizi doğru ve sağlıklı beslenmeye yöneltmemiz gerekiyor." diye konuştu.