Acıbadem Ankara Hastanesi Direktörü A. Nihan Karaçam Salkaya, “Hemşirelerimiz bakım ve kontrollerde hastanelerin can damarı konumundadır" dedi.
Dünya çapında modern hemşireliğin kurucusu olarak bilinen Florance Nightingale’in anıldığı “Hemşirelik Haftası” etkinlikleri kapsamında özel kutlama gerçekleştiren Acıbadem Ankara Hastanesi, hemşirelerin sağlık kurumları için önemine dikkat çekti. Acıbadem Ankara Hastanesi Direktörü A. Nihan Karaçam Salkaya, “Hemşirelerimiz bakım ve kontrollerde hastanelerin can damarı konumundadır. Doktorlara bilgi akışını sağlayan ve bakım sürecinde titizlikle takip eden tüm hemşirelerimizin bu özel gününü kutlarım” diye konuştu.
Acıbadem Ankara Hastanesi Hemşirelik Hizmetleri Müdürü Arzu Kapucu ise, “Hem bu mesleği öğrenmek, hem de geliştirmek için gideceğimiz daha çok yolumuz, dokunacağımız daha çok hayat var. Bu sebeple şifa isteyen tüm insanlara el uzatın, tecrübe ve bilgilerinizi yayın” ifadelerini kullandı.
Bu yıl kullanılan temanın “Hemşirelik değişim için bir güç, sistemin dayanıklılığının arttırılması” olduğunu dile getiren Kapucu, hemşirelerin yarattığı farkı kullanmaları ve önemlerinin farkında olmaları gerektiğinin altını çizdi.