Afyonkarahisar’da acil çağrı numaralarının tek merkezde toplandığı 112 Acil Çağrı Merkezi'ne günlük ortalama 3 bin 200 çağrı geldiği, ancak bunlardan 2 binin gereksiz olduğu belirtildi.

Bu yüzden gerçek ihtiyacı olanlara hizmet vermekte gecikme yaşandığı kaydedildi. Ayrıca 112 Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) ile 177 Orman Yangın acil numaraları da çağrı merkezine yönlendirildi. Bu numaraların aranması durumunda da 112 Acil Çağrı Merkezi çağrı karşılayıcıları tarafından cevap verilerek hizmet sağlanacak. 112 Acil Çağrı Merkezi'nde 16 kişi çağrı karşılayıcı, 14 kişi idari ve teknik personel, 59 kişi de kurumların çağrı yönlendirici olarak görev yapıyor.

112 Acil Çağrı Merkezi Müdürü Hamza Göyün, itfaiye, ambulansla birlikte kurtarma ve orman yangınlarıyla ilgili çağrılara cevap verecek merkezin yakında zamanda 155 ve 156 acil yardım numaralarına da cevap vereceğini söyledi. Göyün, böylece tüm acil çağrı numaralarının tek numara altında, tek merkezde toplanmış olacağını anlattı. Göyün, "112 Acil Çağrı Merkezi kendisine gelen (110-112-122-177) acil numaralara çağrı alıcı olarak isimlendirilen personelimiz karşılamaktadır. Arama hangi kurumu ilgilendiriyorsa o kurumun görevli personeline çağrı aktarılmakta ve ilgili kurum tarafından hizmet verilmektedir. 112 Acil Çağrı Merkezi'ne gelen çağrılar için ilgili kuruma aktarılan çağrılar başka bir kurumu da ilgilendiriyorsa o kurumlara da çağrı aktarılmakta ve tüm ekiplerin aynı anda koordine olması sağlanabilmektedir." dedi.