Günümüzde çoğu insanın problemi ağız kokusu... Ağız kokusu problemi çözülmediği takdirde kişide psikolojik problemlere yol açar. Kişinin toplum içinde kendine güven duygusunu zedeler. Editörümüz Buse Demirkır işin uzmanına giderek ağız kokusunun nedenleri ve çareleri hakkında bilgi aldı. 

Ağız kokusunun dişlerden ve ağız içinden kaynaklanabileceği gibi sindirim sisteminden, şeker hastalığından, karaciğer ve böbrek hastalıklarından da oluşabileceğini söyleyen Diş Hekimi Levent Mehmet Kalkan, "Ağız kaynaklı kokularda öncelikli olarak çürükler ve diş taşları sebep olmaktadır. Yine aynı şekilde kötü yapılmış ağızdaki tedaviler, dişler arasında biriken besin artıkları da ağız kokusuna sebep olmaktadır" dedi.

Ağız kokusunu gidermek için öncelikle muhakkak diş hekimine gitmek gerektiğini belirten Kalkan, ağızdaki bütün sıkıntılar giderildikten sonra ağız kokusu hala devam ediyorsa özellikle mide ve sindirim sisteminin kontrol edilmesi gerekmektiğinin de altını çizdi.

Düzenli yapılan bir ağız bakımıyla ağız kokusunun çoğunluğu giderilebileceğini söyleyen Kalkan, ağız bakımı hakkında bilgi verdi.

Ağız bakımı nasıl yapılır

"Ağız bakımı doğru ve düzenli sıklıkla diş fırçalamak, diş ipi kullanmak ve hekimin önereceği ağız gargarasını düzenli olarak kullanmakla olmaktadır" diyen Levent Mehmet Kalkan, "Bununla birlikte hastanın diş fırçalayamadığı ya da ağız bakımını yapamadığı zamanlarda (dış ortamdaysa); sakız çiğnemek ya da en pratik olarak yemeklerden sonra lavaboya gidip ağzı çalkalamak bile bakterilerin uzaklaştırılmasında yardımcı olacaktır. Ama bizim önerimiz herkesin diş fırçasını diş ipi ve gargarasıyla beraber özellikle seyahate giderken ya da uzun yolculuklarda yanında taşımasıdır" diye konuştu.